Laptop için RAM Takviyesi

Hypeer

Hectopat
Makaleler
1
Laptopa RAM takviyesi yapmak istiyorum fakat her yerde MHz değeri farklı yazmakta. İçi çok zor açıldığı için açıp bakamıyorum. Dell kendi sitesinde 2400 MHz yazmakta, BIOS'da 2133 yazmakta fakat AIDA ve HWInfo ile baktığımda 2400MHz yazıyor. Bunlardan hangisi doğru?

HWInfo
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_2.png

Görev Yöneticisi
Screenshot_3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z ile Memory kısmına gelip "DRAM Frequancy" yazan kısımdaki sayıyı 2 ile çarpın, sistemin çalıştırdığı frekansı göreceksiniz.
-Bellek yükseltmesi için en garanti ve doğru bulduğum yöntem aynı RAM'i almanızdan yana olacaktır.
-CPU-Z programını açın, SPD kısmına gelip "Part Number" yazan kısımı Google'da aratıp bütçenize uygun olan RAM'i alabilirsiniz.
-Eğer aynı ürün kodlu bileşen yok ise, MHz'i, CL değeri (CPU-Z -> Memory -> CAS Latency) ve mümkünse aynı GB'ı bulunan bileşeni satın alabilirsiniz.

Bugün ikinci el almıştım bu ürünü ama USB sorunu vs. dolayı iade edeceğim. Sıfır ürün almaya karar verdim sizce şu ürün nasıl? Sadece yazılım odaklı kullanılacak.

Hayır sadece yazılım amaçlı kullanılacak. Android studio, visual studio vs. Oyun için masaüstü bilgisayarım var. Bütçem 2500 TL.
Yeni açtığınız konuda cevap vereceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı