Laptop için soğuk dereceler tehlikeli mi?

Rasim Kayrak

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2020
Mesajlar
2.038
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
5391AA Netherlands
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
ben mezun oldum la
Geçenlerde incelemesini yaptığım Dexim DNA001 çok iyi çalışıyor. Ancak laptop boştayken standı çalıştırmak istediğimde laptop 40-45 derece arasında çalışıyor. Bu derecelerde olması tehlikeli mi? Yoksa çalıştırmaya devam etsem bir sorun olmaz mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
40-45 derece gayet iyi. Eksi derecelere gelmediği sürece bir sorun teşkil etmez. Zaten eksi derecelere gelmesi için buzdolabına atman lazım.
 
Kapalıyken oda sıcaklığında (yaklaşık 21 derecede) duruyor, 40 küsür dereceler elbette sorun olmaz.

Bir şey olmaz bir laptop için 40-45 gayet iyi.

-20 veya üstü sorun o kadar.

Üstteki cevapta da söylendiği gibi ancak yoğuşmanın yaşanabileceği kadar düşük sıcaklıklar tehlike yaratır. Market dolaplarındaki meşrubatların alınıp eve getirildikten sonra bir şekilde terli olması gibi. Bu terin sebebi soğuk nesnenin etrafında kendisine değen hava moleküllerini yavaş yavaş sıvı hale dönüştürür. Bu sıvı da haliyle cismin üzerinde nem ve ufak damlalar şeklinde toplanmaya başlar. Elektrikli aletler oldukları için masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarımız da bu denli düşük sıcaklıklar (kısaca yoğuşma yaşanabilecek sıcaklıklarda) kullanımda ve muhafazada tehlike oluşturabilir. Tabi eğer cihazınız su geçirmeyen bir cihaz değilse. 😊
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı