Laptop için soğutucu alınmalı mı?

Daha fazla  
Merhaba,

Arkadaşlar PUBG de anlık FPS düşüşü oluyor hatta birden donma oluyor, ağ gecikmesi diyor. Bende MSI Afterburner yükleyip değerlere göz attım. Sizce bu değerlerde soğutucu alınmalı mı? Daha 8 ay oldu laptopu alalı yoksa başka tavsiyeniz var mı, şimdiden teşekkürler.
Laptopum:

Dosya Ekleri

• IMG_1179.jpeg
    IMG_1179.jpeg
    121,7 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_1178.jpeg
    IMG_1178.jpeg
    197 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam hocam yakın zamanda bende açtım böyle bir konu. Yüksek ihtimal herkes yok diyecek çünkü bana da öyle demişlerdi. Ben yine de denemek için aldım. Rampage adison RC4 modelini. Yarın veya sonraki gün elimde olacak. Benim de laptop IdeaPad 5. sonuçları ilerleyen günlerde haber ederim.

Selam kardeşim biraz araştırdım. Soğutucular genelde 10 derece falan etki ediyormuş sen yine de deneyimini söylersin. Sanırım RAM'den dolayı çünkü incelediğim videolarda RAM kullanımı minimum 12 GB civarı iken benim sistemde 5, 5GB kullanmış. RAM yetersiz olduğundan dolayı büyük ihtimalle zaten oyun içinde hangi ayarla alırsam alayım ultrada bile en akıcıda bile PUBG oynarken donma oluyor, aniden FPS düşüşü oluyor.

Bende laptop kullanıyorum kendi fikrimce laptoplarda her zaman soğutucu olmalı çünkü hava girişini çok fazla rahatlatıyor. Çok yüksek sistem istemeyen oyunlarda fanı bile açmana gerek yok sadece alttan hava almasını sağlasın yeterli. Ayrıca çok fazla laptop soğutucu bakmış olan biri olarak söyleyebilirim 3-4K arası bir şey almayacaksan tek önemli olan boyutu ve fanların senin laptop deliklerine denk gelmesi.

Arkadaşa cevapladım size de cevabım aynı bakabilir misiniz?

Evet hocam benim de durumum öyleydi bütçem aşırı azdı. Ondan dolayı en kötü işe yaramazsa laptopun hava çıkışını rahatlatır havada durduğundan dolayı diye aldım. Alttaki deliklere denk gelmesi çok önemli.

Alttaki deliklere gelmesi çok zor değil mi benim kenarlarda kendiliğinden yükseltici bir plastik silikon var hafif yüksek yani delikler soğutucu yani de orta kısımda.

Ben soğutucu tavsiye ediyorum laptoplarda ama FPS düşmesi soğutucu alınca geçmeyecek bunu bilip de alın. Sorunun soğutucuyla bir alakası yok sıcaklık değerleriniz normal.

90 derece normal mi 100 olsa yanacak.

8 miş hocam sitede öyle yazıyor.

Doğrudur 8 GB 4800MHz.

8 GB RAM ise drop yemesi normal.

Bende öyle düşünüyorum 5, 5GB kullanıyor oyunda diğer videolara baktığımda 12 GB'min kullanımı.

8 GB RAM ile drop yemen normal. Yanına aynı değerlere sahip bir 8 daha al.

Değerlerini nereden öğrenebilirim laptopumun.

Benim bilgisayarımda bu hocam. Bir yerde bunun için RAM'in anakarta lehimli olduğundan 16 GB olmayacağını söylemişlerdi. Gerçekten öyle mi hocam?

RAM slotu varsa bence olabilir ama siz yine de başka bir konu oluşturun.

Son düzenleme:
Soğutucu kullanan biri olarak oyunlarda etkisi yok gibi bir şey. Artısı laptopun altını havaya kaldırdığı için düz zeminde olmasından daha iyi. Ek olarak da internette gezinirken daha kısık fan değerlerinde ve daha düşük derecelerde.

Soğutucu kullanan biri olarak oyunlarda etkisi yok gibi bir şey. Artısı laptopun altını havaya kaldırdığı için düz zeminde olmasından daha iyi. Ek olarak da internette gezinirken daha kısık fan değerlerinde ve daha düşük derecelerde.

Zaten monitör taktım bilgisayara iki okuma kitabıyla da kaldırdım havaya laptopu o yüzden soğutucu almayı şu anlık düşünmüyorum açıkçası. Teşekkür ederim ilginiz için.

Laptop soğutucuları hiçbir işe yaramaz sıcaklık değerlerin normal 8 GB RAM'den dolayı drop yiyorsun bir 8 daha tak.

Tamamdır bir tane daha 8 takınca konuya dönüş yapacağım çok teşekkürler.

Zaten monitör taktım bilgisayara iki okuma kitabıyla da kaldırdım havaya laptopu o yüzden soğutucu almayı şu anlık düşünmüyorum açıkçası. Teşekkür ederim ilginiz için.
IETS GT500 ve GT600 gibi modeller var ciddi pahalı onlar fayda sağlıyor sanırım ama 3 bin tl bandında. Harici içiniz rahat etsin diye alırsınız çok bir faydası olmaz. Alt kapağa üfürüyor onun da faydası olmuyor. Kitap ile yükseltmek mantıklı seçenek güle güle kullanın.

Iets GT500 ve GT600 gibi modeller var ciddi pahalı onlar fayda sağlıyor sanırım ama 3 bin TL bandında. Harici içiniz rahat etsin diye alırsınız çok bir faydası olmaz. Alt kapağa üfürüyor onun da faydası olmuyor. Kitap ile yükseltmek mantıklı seçenek güle güle kullanın.

Haklısınız 3 bin TL gibi fiyat verene kadar farklı şeylere yatırım yapılabilir. Onun yerine RAM almayı düşünüyorum fakat kendi laptopumda hangi marka oldu bilmiyorum neye göre alacağımıda tam kestiremiyorum.

Haklısınız 3 bin TL gibi fiyat verene kadar farklı şeylere yatırım yapılabilir. Onun yerine RAM almayı düşünüyorum fakat kendi laptopumda hangi marka oldu bilmiyorum neye göre alacağımıda tam kestiremiyorum.
Konu açarsanız yardımcı olurlar fakat cpu-z uygulamasını indirirseniz orda hangi model ram var görürsünüz.

Yeni konular

Geri
Yukarı