Laptop için SSD tavsiyesi

MELIK KHAN

Centipat
Daha fazla  
İyi Sosyaller. Kingston KC3000 1TB SSD alıp ROG STRIX G16 laptopuma takacağım. Oyun oynayan biriyim. Sorularım:

1.soru: SSD laptopa uyumlu mudur?
2.soru: SSD için vidam yok nereden nasıl temin edebilirim?
3.soru: Termal ped takılmalı mı termal ped öneriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende Lenovo LOQ 15IRH8 var, ben Kioxia Exceria Plus G3 1TB alıp taktım. Kısaca;

• M.2 2280 PCI-e 4.0 Uygundur. 2280 boyutu gösterir, genelde boş bırakılır 2242 slotu dolu olur laptoplarda. 2280 daha uzun.
  • Bende vida laptopun kendisinde idi, SSD'yi takmak istediğim slotta vida çoktan vardı. Hiç açıp baktınız mı hocam?
  • Laptoplarda mantıklı değil bence termal pad. En azından HWiNFO'da gördüğüm kadarıyla ısınma yaşamıyor SSD. Sürekli dosya aktarımı yapmayacaksanız sanmam ihtiyacınız olsun.

En azından kendi üzerimden diyebileceklerim bu şekilde.

Hocam bende Lenovo LOQ 15IRH8 var, ben Kioxia Exceria Plus G3 1TB alıp taktım. Kısaca;

• M.2 2280 PCI-e 4.0 uygundur. 2280 boyutu gösterir, genelde boş bırakılır 2242 slotu dolu olur laptoplarda. 2280 daha uzun.
  • Bende vida laptopun kendisinde idi, SSD'yi takmak istediğim slotta vida çoktan vardı. Hiç açıp baktınız mı hocam?
  • Laptoplarda mantıklı değil bence termal pad. En azından HWiNFO'da gördüğüm kadarıyla ısınma yaşamıyor SSD. Sürekli dosya aktarımı yapmayacaksanız sanmam ihtiyacınız olsun.

En azından kendi üzerimden diyebileceklerim bu şekilde.

Hiç açıp bakmadım. Rehber videolarına baktığım kadarıyla içinde vida yok. Dosya aktarımı değil de oyun ve render için kullanacağım (GTA 5, Cities Skylines 2 vs.)

Hiç açıp bakmadım. Rehber videolarına baktığım kadarıyla içinde vida yok. Dosya aktarımı değil de oyun ve render için kullanacağım (GTA 5, Cities Skylines 2 vs.)

Hocam şimdi baktım 2023 G614 ve 2025 G615 videolarına (aramaya "STRIX G16 Disassembly" yazdım), 2023 olanda vida vardı ve 2025 olanda vida yerine dönen siyah bir şey koymuşlar vida görevi görsün SSD'yi tutsun diye. Ama vida olmaması saçma olur zaten çünkü modeline göre bile değiştiğinden SSD yanında göndermek sıkıntılı olur, ayrı satılması da çok alakasız.

En sağlamı en azından arka kapağı açıp kontrol etmek, ya da en azından tam modeline göre bakmak. Eğer yoksa da internette yaklaşık fiyatı 200 gibi duruyor, kargo dahil olmadan.

Son düzenleme:
Hocam şimdi baktım 2023 G614 ve 2025 G615 videolarına (aramaya "STRIX G16 disassembly" yazdım), 2023 olanda vida vardı ve 2025 olanda vida yerine dönen siyah bir şey koymuşlar vida görevi görsün SSD'yi tutsun diye. Ama vida olmaması saçma olur zaten çünkü modeline göre bile değiştiğinden SSD yanında göndermek sıkıntılı olur, ayrı satılması da çok alakasız.

En sağlamı en azından arka kapağı açıp kontrol etmek, ya da en azından tam modeline göre bakmak. Eğer yoksa da internette yaklaşık fiyatı 200 gibi duruyor, kargo dahil olmadan.

Benimki 2024 sanırım vida yok hocam nereden temin edebilirim?

Oyun ve render için pede gerek yok değil mi yük biner mi?

@MELIK KHAN Acer Nitro 5 AN515-58 modeline geçen faz değişimli ped uygulattırdım ve dereceler kayda değer bir şekilde farklılık gösterdi. Laptop için macun mantıklı değil. Çünkü ne macun kullanırsanız kullanın, her halükarda pump-out yapacaktır. Pump-out yapmaması için en mantıklı ve en iyisi kesinlikle ped.

Artı -1 Eksi
Emekliye ayırdığım laptopa 2023'te Samsung 980Pro almıştım zerre ısınma sorunu yaşamadım. Heatsink vs bir şey yoktu stok öyle taktım gitti.

@MELIK KHAN Acer Nitro 5 AN515-58 modeline geçen faz değişimli ped uygulattırdım ve dereceler kayda değer bir şekilde farklılık gösterdi. Laptop için macun mantıklı değil. Çünkü ne macun kullanırsanız kullanın, her halükarda pump-out yapacaktır. Pump-out yapmaması için en mantıklı ve en iyisi kesinlikle ped.
Hocam hocamız ssd üzerine termal ped diyor gibi geldi bana, cpu falan değil de. Ssd üzerine çok yardımı yok benim bildiğim.

Oyun ve render için pede gerek yok değil mi yük biner mi?
Hocam tam teyit edeyim, siz ssd üzerine ped gerekir mi diye soruyorsunuz değil mi? Orada ihtiyaç yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı