Laptop Isınması Performansa Olumlu Etkisi Olur Mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar ısınan laptop daha mı iyi performans sağlar?
Laptoplarda belirli bölümler ısınır, günümüz teknolojisinde bunun tam olarak önüne geçilemedi. Ancak bana göre ısınması gereken tek yer, soğutma yapraklarının bulunduğu yerdir. Özellikle oyunlarda aktif olarak kullanılan bölgelerin ısınmaması gerekir. Eğer oyun oynarken rahatsız ediyorsa, soğutma yetersizdir.

Isınınca daha iyi performans sağlamaz, öyle olsa sabah akşam güneş altında tutarım, ya da mühendisler soğutmayı iyileştirmek için uğraşmazlardı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için ısınma baş belasıdır biliyorum. Mesela dayımların Dell laptop var, akşama kadar açık ve çok ısınıyor. Ama hiç yavaşladığını hız kaybettiğini görmedim. Acaba ısınırsa fazla peroformanstan ısınır ve daha iyi çalışır mı diye düşündüm. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ısınan laptop daha mı iyi performans sağlar?

Isınan Laptop'un soğutucusunda sıkıntı vardır ama bazı durumlarda parçalarda herhangi bir sıkıntı olmadığını ( çalıştığını ) ısınmasından anlayabiliyorsun.
 
Isınan bilgisayar daha kötü olur. Yani ısındıkça performans düşer rahatsız etmeye başlar. Ancak AMD phenom bir işlemcinin ısınması ile İntel İ7 bir bilgisayarın ısınması veya AMD fx bir işlemcinin sınması ayrı birşey. Yani Performansı sağlayan Donanım bileşenleridir. Performansa kayıflar yaşatanlardan biri ise ısı'dır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı