Yazılımsal olarak nasıl ısınmasını azaltabiliriz? Oyunlarda ani FPS Düşüşü yaşıyorum. Soğutucu kullanmama rağmen hala FPS düşüşü yaşıyorum. Fiziksel olarak yapmaya pek sıcak bakmıyorum.
Undervolt nedir nasıl yapılır? Undervolt nedir? Undervolt voltaj düşürmek demektir. Yani işlemcinin sıcaklığını düşürmek için uyguladığımız bir yöntemdir. Bu işlem kesinlikle bilgisayarınızı garanti dışı bırakmaz ve bilgisayarınızın performansını düşürmez. Aksine sıcaklığı dengeleyerek...
Undervolt nedir nasıl yapılır? Undervolt nedir? Undervolt voltaj düşürmek demektir. Yani işlemcinin sıcaklığını düşürmek için uyguladığımız bir yöntemdir. Bu işlem kesinlikle bilgisayarınızı garanti dışı bırakmaz ve bilgisayarınızın performansını düşürmez. Aksine sıcaklığı dengeleyerek...
Yazılımsal olaylara ben çok sıcak bakamadım volt düşürme felan hani en mantıklısı dersen soğutucu kaliteli 4 fanlı felan almak diyebilirim. Ya da garantiliyse direk servise :/
Yazılımsal olarak nasıl ısınmasını azaltabiliriz? Oyunlarda ani FPS düşüşü yaşıyorum. Soğutucu kullanmama rağmen hala FPS düşüşü yaşıyorum. Fiziksel olarak yapmaya pek sıcak bakmıyorum.
İlk olarak -100 vereceksiniz. Ardından test çalışırken -5 -5 indireceksiniz yavaş yavaş. Ben mesela stabil değeri -155 buldum. Sizde bu -135 olabilir herkeste farklıdır. Mavi ekran alana kadar deneyin -5 -5 indirip. Mavi ekran aldığınız zaman ondan önceki voltaja çekin. Örnek -135 mavi ekran aldıysanız -130 yapın direk eğer -130 mavi ekran almazsanız demek ki stabil değeri-130.
Bütün bunları yaparken Prime95 testi çalışmalıdır.
İlk olarak -100 vereceksiniz. Ardından test çalışırken -5 -5 indireceksiniz yavaş yavaş. Ben mesela stabil değeri -155 buldum. Sizde bu -135 olabilir herkeste farklıdır. Mavi ekran alana kadar deneyin -5 -5 indirip. Mavi ekran aldığınız zaman ondan önceki voltaja çekin. Örnek -135 mavi ekran aldıysanız -130 yapın direk eğer -130 mavi ekran almazsanız demek ki stabil değeri-130.
Bütün bunları yaparken Prime95 testi çalışmalıdır.
Stabil değerleri bulman için sınırları zorlaman gerek dostum. Mavi ekran alana kadar -5 indir -130 mavi ekran aldın diyelim direk -125 çek işte o -125 stabil değerin oluyor senin.