Laptop işlemcisi değiştirme

Takeda

Kilopat
Daha fazla  
2012 yılından beri kullanmakta olduğum laptopumun fanını, RAM'ini ve HDD yerine SSD takarak yeniledim. Aşağıdaki görsellerde anakartımın modeli ve işlemcinin modeli mevcut. İnternette biraz bakarak;
* CPU-Upgrade: Intel Pentium B970 CPU
Benim bu işlemcinin;
* CPU-Upgrade: Intel Core i5-2540M (PGA) CPU
Bu işlemciye yükseltebilirliğini öğrendim. 2. el çalışır durumda, mağazadan bu i5-2540m işlemciyi buldum. İki işlemcinin de güç tüketimi aynı değerlerde ve yükseltme oranı %91. Bu laptopu sadece birkaç aylığına, yaz aylarını geçirmek için kullanacağım. Sizce bu yükseltme başarılı olur mu?

Alacağınız işlemcinin PGA (Pin Grad Array) olmasına dikkat edin. Ek olarak anakartın i5'e sahip satılmış sürümleri varsa %95 başarıyla çalışacaktır.

Olur. Soket pininin aynı olduğundan emin olunuz.
İkisi de G2 Soket’e sahip. Korktuğum bir nokta var; bilgisayarımda yukarıda belirttiğim değişiklikleri yapmadan önce (hafızayı SSD’ye aktarmak, fan değiştirmek gibi) aşırı ısınmadan dolayı durduk yere kapanıyordu. İşlemciyi değiştirdiğimde yük artacağı için sistem kendini kapatır mı yeniden? Önlem olarak ne yapabilirim?
Alacağınız işlemcinin PGA (Pin Grad Array) olmasına dikkat edin. Ek olarak anakartın i5'e sahip satılmış sürümleri varsa %95 başarıyla çalışacaktır.
Konuştuğum satıcı PGA olduğunu söyledi. Ayrıca anakartın i5’e sahip piyasaya çıkmış sürümleri var üstüne ekran kartı yükseltilmiş olarak da var fakat onboard olan GT630M ekran kartını nasıl ve ne ile yükseltebileceğimi bilmiyorum.

Önlem olarak ne yapabilirim?
Eğer TDP değerleri aynı ise hemen yakın sıcaklık değerlerini verecektir. Termal macun ve fan temizliği gibi temizlikleri yapmanızı ve hava sirkülasyonunu önleyecek bir engel varsa çözümlemenizi tavsiye ederim.
Ekleme: Unuttuğum bir nokta var; eğer işlemci anakartına BGA sistemi ile lehimlenmiş ise Dekstop bilgisayarlarda yaptığımız gibi sök, çıkar, tak yapamazsınız. O çok ayrı bir mesele. Araştırmanız iyi olur.

onboard olan GT630M ekran kartını nasıl ve ne ile yükseltebileceğimi bilmiyorum.
GT630M gibi kartlar BGA olarak gelirler. Alternatif bir kart ile değişimi mümkün olmamakla birlikte i5'e sahip sürümleri olduğuna göre gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

GT630M gibi kartlar BGA olarak gelirler. Alternatif bir kart ile değişimi mümkün olmamakla birlikte i5'e sahip sürümleri olduğuna göre gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
İki işlemcinin de TDP değerleri, soketleri ve pin sayıları eş değerde. Anakarta BGA ile lehimlenmiş ekran kartım. Çok da önemli değil zaten. 4 GB DDR3 1333 MHz olan RAM'i, Kingston DDR3 8 GB 1333 MHz RAM ile değiştiriceğim. 240 GB olan HDD'i, 120 GB SSD'ye aktaracağım. Kargoların elime ulaşmasını bekliyorum. İşlemciyi de değiştirdik mi tamamdır.
Ek olarak bu vakumlu notebook soğutucusunu aldım.
- Captcha Verification

Son düzenleme:
Çok güzel upgrade etmişsiniz. İşlemciniz de değişiyorsa anakarta gömülü değilse güzel iş çıkarmış olursunuz. Başarılar

Çok güzel upgrade etmişsiniz. İşlemciniz de değişiyorsa anakarta gömülü değilse güzel iş çıkarmış olursunuz. Başarılar
Teşekkürler . Upgrade’i yaparken fotoğraflayıp yeni bir konu başlığı altında paylaşmayı düşünüyorum. Hadi hayırlısı.

Aynı işlemcili laptop var bende.80 dereceye çıktığı oluyor braz zorlayınca.İşlemci değişikliği yaptınız mı?

Fan temizliği ve termal macun yenilemesinden sonra 37 dereceye kadar düştü boşta çalışma sıcaklığı fan ağzı tıkanmış durumdaydı ve macunda bitmişti.Wipaste macun kullandım gayet yeterli bir macun almayı düşünenler için tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…