Laptop ızgara pozisyonuna göre soğutucu tavsiyesi

count

Centipat
Katılım
23 Aralık 2022
Mesajlar
539
Çözümler
3
Merhaba, kardeşimin elinde hava giriş ızgaraları sadece ön tarafta olan eski bir Asus Laptop var. Kasa altının resminde görülebilir;

(Uzun zamandır kasa içi temizliği görmemiş, ben de bu ara müsait değilim ilgilenemedim, en kısa sürede açıp temizlemek lazım tabi ama şimdilik konumuz laptop soğutucu)

Bu laptop için en uygun laptop soğutucu nasıl bir şey olmalı, yani istediği kadar güçlü fanları olsun eğer alttaki ızgaralara hafa üfleyemiyorsa bir faydası olmaz gibi.

(Mevcut soğutucu bozulmuş, bu sebeple aşırı ısınma durumu söz konusu şu anda. Laptopun kendi fanları büyük ihtimalle tozla toprakla dolup yavaşladığı için normalde pek işe yaramayan laptop soğutucu bu bilgisayarın can damarı gibi bir konumda 😀)


Böyle özellikle alt tarafa hava üfleyen ne tavsiye edersiniz?
 

Dosya Ekleri

  • csm_Boden_d9ae81a3df.jpg
    csm_Boden_d9ae81a3df.jpg
    287,2 KB · Görüntüleme: 37
Laptop soğutucularda ister ızgaraya denk gelsin ister kapalı alana fanlar bir işe yaramıyor hocam. Laptopu serinleten tek şey yerden yukarı kaldırmak. Soğutucu fanlar sadece boştayken etki eder sisteme, yük altında hiçbir etkisi yok. Ucuz bir şey alıp yerden yukarı kaldırmanız yeterli, fanlarda laf olsun diye altta dönsün işte. Temizlik ve termal macun işlemlerinden sonra da rahatlar laptop.
 

Geri
Yukarı