Laptop kaç ayda bir temizlenmeli?

• Konuyu başlatan pidee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 478

pidee

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 - RTX 4050 Laptop GPU - Ryzen 7 7840HS - 16GB RAM - 500GB SSD
2024 Nisan ayında, yani 7-8 ay önce HP Victus marka bir laptop aldım. 4050 ekran kartı var içinde. Oyun oynarken işlemci sıcaklıkları 90'a dayanmaya başladı. Sizce 2-3 ay daha beklemek sorun olur mu? (2-3 ay sonra 1 yıl oluyor.)

2024 Nisan ayında, yani 7-8 ay önce HP Victus marka bir laptop aldım. 4050 ekran kartı var içinde. Oyun oynarken işlemci sıcaklıkları 90'a dayanmaya başladı. Sizce 2-3 ay daha beklemek sorun olur mu? (2-3 ay sonra 1 yıl oluyor.)
Öyle belli bir süresi yok işlemci ve fan performansı düşünce termal macun ve fan temizliği yap illaki 1 yıl dolmasına gerek yok.

Garantiye göndereceksen 90 derece için temizlemeyebilirler. 2 3 aydan bir şey olacağını sanmam ama ne kadar erken temizlertirsen o kadar iyi.

Ben 6 ayda bir laptop'umu açar, iç temizliğini ve fan temizliğini yapıp macunlarını değiştiririm. 90 derecelere ulaşmaya başladıysa da temizlik vakti gelmiş demektir bence. İlk aldığınızda kaç derecelerde çalışıyordu oyunlarda hiç kontrol ettiniz mi?

Belli bir sürede termal macun yapmanız lazım eğer performans düşüşü ve ısınma beklemeniz gereksiz olur 5 ayda bir yaparsanız işlemci ve ekran kartı size çok teşekkür edicek laptopun hayatını kurtalcaksınız. Oyunda sıcaklığınız düşer.

Kullandığın koşullara bağlı hocam. Benim 3 ayda tozlanmıştı tıkanmıştı fanlar temizledim 25 derece birden düşürdüm.

1 yıl beklemene hiç gerek yok termal macun pomp out olmuş olabilir bende HP Victus 16 kullanıyorum bende de ısınma problemi başladı azdan bakıma gönderip termal macun değiştirteceğim. Sizde kesinllikle servise başvurun bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı