Laptop kullanım önerileri

Metamu1

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar. Geçenlerde laptop konusu açmıştım. Yardımcı olanlar sağ olsun. İlk defa laptop almış bulunuyorum. (Lenovo V155) Laptop kullanımı ile ilgili bilgimde bundan dolayı yok. Mesela şarj'ı dolunca fişten çek, tozlanmaması için şunu yap gibi önerileriniz varsa öğrenmek isterim.

İyi akşamlar. Geçenlerde laptop konusu açmıştım. Yardımcı olanlar sağ olsun. İlk defa laptop almış bulunuyorum. (Lenovo V155) Laptop kullanımı ile ilgili bilgimde bundan dolayı yok. Mesela şarj'ı dolunca fişten çek, tozlanmaması için şunu yap gibi önerileriniz varsa öğrenmek isterim.
Yeni nesil laptoplar şarj belirli düzeye ulaşınca şarjı kesiyor zaten. Fişi çekmek performans kaybına neden olur o yüzden fiş çekmene gerek yok. Cihazı tozlu ve kumaş (yatak, dizüstü) yerlerde çalıştırmamaya çalış. Gratis gibi yerlerde satılan gözlük temizleme mendilleri ile cihazı güzelce temizleyebilirsin ihtiyacın olduğu zaman. Cihazı masaya dayamamaya çalış egzoz fanları havayı rahatça üflesin. Senede bir defa garanti bitene kadar serviste bittikten sonra kendin işlemci ve GPUnun termal macununu yenile ve temizle içini. Cihazla uğraşırken bir şey yiyip içmemeye çalış masaüstü PC de klavyeni değiştirebilirsin ama Laptopta herhangi bir sıvı temasında cihaz direkt çöp olabilir. Hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı