Laptop Li-ion bataryaları %100'de tutmak zararlı mı?

Yusuf baba

Femtopat
Katılım
25 Aralık 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar benim laptopun Li-ion batatyalari çıkarılmayan bataryasi var oyun bilgisayari %100'e geldiğinde prizden gücünu alıyor ben de o yüzden prizde kullanıyorum 2 haftada bir sarji 20'ye kadar indirip dolduruyorum ama aklımda bir soru var hep %100 de kullanmak pilin omrunu kisaltir mi? Bazi yerlerde kisaltir bazi yerlerde kisaltmaz diyor. Pilin maksimum dolum limitini 70-80 civarina getir diyenlerde var fakat benim PC'de yapilmiyor. Kisacasi sorum cogunlukla %100'de prizde kullanmak pilin omrunu kisaltir mi?
 
Merhaba benim laptopun li-ion batatyalari çıkarılmayan bataryasi var oyun bilgisayari %100'e geldiğinde prizden gücünu alıyor ben de o yüzden prizde kullanıyorum 2 haftada bir sarji 20'ye kadar indirip dolduruyorum ama aklımda bir soru var hep %100 de kullanmak pilin omrunu kisaltir mi? Bazi yerlerde kisaltir bazi yerlerde kisaltmaz diyor. Pilin maksimum dolum limitini 70-80 civarina getir diyenlerde var fakat benim PC'de yapilmiyor. Kisacasi sorum cogunlukla %100'de prizde kullanmak pilin omrunu kisaltir mi?

Eğer %100 olup ardında çıkartıp %15-20 takarsan pilin ömrü daha hızlı tükenir zaten li-ion batarya kullanıyorsan %100 olduktan sonra batarya deşarj olmaz aksine prizden kullanmaya başlar bu da pilin ömrünü daha yavaş azaltır sadece haftada 1 kere %100'den %20 kadar boşalt ardından tekrar tak %100 olsun prizde kullan çünkü pilin döngüsü var eğer doldur bitir yaparsan daha hızlı ömrü biter li-ion sa şarjda kullan.
 

Geri
Yukarı