Laptop & monitör bağlantısı sorunlu çalışıyor

3lackbess

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Monitör
AOC C32G1
Merhaba, laptopumu harici bir monitöre bağlayarak masaüstü sistem gibi kullanıyorum. Laptopu harici monitöre mini DP ile bağladım. Laptop modeli: HP Omen 15 144Hz Full HD ekrana sahip bir model. Harici monitörüm ise AOC C32G1 144Hz Full HD.

Sorunu tanımlamam gerekirse, yansıtma seçeneklerinde bulunan 4 farklı modun tamamı uyumsuzluk yapıyor. Monitörü sadece 2. ekran olarak kullanınca sanki 144Hz değil de 50-60Hz gibi oldukça düşük tazeleme hızı görüntülüyorum. Yinele modunda ise sanki FPS 10'lara düşüyor gibi görüntüyü hareket ettirdikçe ciddi kırılmalar oluyor. Daha önceden de bu sorunu yaşamıştım ancak uzun süre uğraşıp bir şekilde çözmüştüm ancak bu sefer bir türlü çözemedim. Çözümü oldukça basitti ancak çok uzun zamandır bu problemi yaşamıyordum.

Çözüm olarak hatırladığım kısım, harici monitörü sanki 1. monitörmüş gibi kullanıyordum. Yansıt seçeneklerinde sadece 1. ekran seçiliydi. Ben laptopum ile sürekli seyahat eden biriyim ve sürekli kablo bağlantılarını sökmem gerekebiliyor. Ancak her kablo bağlantısını yaptığımda bilgisayarın güç tuşuna basar basmaz kapağını kapatırdım ve bir sorun olmadan harici monitör sanki tek ve asıl monitörmüş gibi oluyordu ve 144Hz akıcı bir şekilde kullanabiliyordum. Ancak bilgisayarı açar açmaz kapağı kapatmayınca bu uyumsuzluk problemini yaşamaya başlıyorum, daha sonradan 1. ekran olarak seçsem bile yine düşük tazeleme hızı ve uyumsuzluk yaşıyorum. Bu sorunu çözmek için de bahsettiğim çözümü yapmam gerekiyor ama uzun zamandır hemen kapatıyordum laptop kapağını, dün biraz geç kapattım ve her şey bozuldu maalesef. Konu hakkında yardım edebilecek, bilgisi olan veya fikir verebilecek var mı? Daha önce benzer bir problem yaşayan biri olup olmadığını merak ediyorum. İlginiz için teşekkür ederim, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı