Laptop monitörü ile harici monitör kullanımı FPS'e etki eder mi?

Hangi ayarlarda oynadığınız da önemli, High ayarlarda 230 FPS alıyorsanız gayet iyi, Low ayarlar için normal değil ama. Aynı işlemciye sahip arkadaşım, en düşük ayarlarda 300 ile 350 arası FPS alıyor.

Hocam High veya Low ayarlarda aldığım FPS aynı tercihen Low'da oynuyorum bu testi yaptığım sırada High'da oynuyordum. Yanlış olmasın şu anda MUX Switch sayesinde cihazımda sadece RTX2070 kullanılıyor bu halde ben de 300 FPS seviyelerinde oynuyorum. Arkadaşa bu örneği söyledim çünkü bu testi MUX Switch kullanmadan yapmıştım ve performansın arttığını gördüğümde arkadaşın sorusuna cevap olabileceğini düşündüm.
 
Hayır o FPS'yi almam normal çünkü laptopta NVIDIA'nın optimus teknolojisi var. Bu teknoloji ekran kartını bir hayli sınırlıyor. MUX Switch sayesinde ortalama 300 FPS'leri görebiliyorum. Harici monitör bağlamak ekran kartının tam performansta çalışmasına olanak sağlıyor çünkü monitör ekran kartına bağlandığından görüntü işleme konusunda Intel işlemci ile NVIDIA ekran kartı arasındaki iletişim de son buluyor.

Bu arkadaşın da dediği gibi oluyor bu sistemlerden tam performans almak için MUX Switch ve harici monitör iyi birer seçenek.

Bu Switch'ler bayağı iyi anladığım kadarıyla, bu sınırlama konusunu bilmiyordum.
 
Bu Switch'ler bayağı iyi anladığım kadarıyla, bu sınırlama konusunu bilmiyordum.

Hocam MUX Switch gerçekten mükemmel bir şey. Laptoplarda pil ömrünü uzatmak için genelde Intel ekran kartı ve NVIDIA (veya AMD) ekran kartı arasında hibrit bir şekilde sistem çalışıyor. MUX Switch bu hibritliği ortadan kaldırıp sadece Harici ekran kartı veya sadece işlemcinin entegre ekran kartını kullanma seçeneği sunuyor. Eğer yüksek performanslı bir laptop alacaksanız bunu kesinlikle araştırarak almanızı öneririm.
MUX Switch her laptopta mevcut mudur? Açmak için ek bir şey yapmak gerekir mi?
Her laptopta mevcut değildir. Mevcut olup olmadığını merak ediyorsanız BIOS'unuzun Advanced sekmesinde Switchable Graphics sekmesinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu konu hakkında teknik bilgiye sahip olmadığımdan sorumluluk kabul etmiyorum.
 
Hocam MUX Switch gerçekten mükemmel bir şey. Laptoplarda pil ömrünü uzatmak için genelde Intel ekran kartı ve NVIDIA (veya AMD) ekran kartı arasında hibrit bir şekilde sistem çalışıyor. MUX Switch bu hibritliği ortadan kaldırıp sadece harici ekran kartı veya sadece işlemcinin entegre ekran kartını kullanma seçeneği sunuyor. Eğer yüksek performanslı bir laptop alacaksanız bunu kesinlikle araştırarak almanızı öneririm.

Her laptopta mevcut değildir. Mevcut olup olmadığını merak ediyorsanız BIOS'unuzun Advanced sekmesinde switchable Graphics sekmesinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu konu hakkında teknik bilgiye sahip olmadığımdan sorumluluk kabul etmiyorum.

Bu özelliği kullanmak bir sorun yaratabilir mi? O yüzden mi kabul etmem yazdınız.
 
Bu özelliği kullanmak bir sorun yaratabilir mi? O yüzden mi kabul etmem yazdınız.
Bu özelliği kullanmanın sorun yaratıp yaratmayacağını bilmiyorum çünkü ben de halen kullanmaktayım muhtemelen yaratacağı tek sorun pilin daha hızlı tükenmesi olur. Lakin bu benim elimdeki cihazın benzer modellerini veya aynı modellerini alan bazı tanıdığım insanların BIOS ekranını açamama, bilgisayarı başlatırken anakart logosu gelmeme ve parlaklık değiştirememe gibi çeşitli problemle karşılaşmıştı. Elbette bu problemlerin çözümlerine de ulaştılar ancak her bilgisayar farklıdır ve bu yüzden kendi riskinizi alarak yapmalısınız. Sizin laptopunuzun BIOS'unu veya özelliklerini bilmiyorum. Bu yüzden sorumluluk kabul etmem yazdım. Kendi cihazımda da monsternotebook bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında bir rehber hazırlamasaydı ben de yapmazdım sonuçta BIOS hassas bir şey ve orada her kafamıza eseni kurcalamamalıyız.
 
Youtube da testi vardı yüzde 5 falan etkiliyor. switch yoksa intel kartı devre dısı bırakıp nvidia kartı tam kullanmak istiyorsan laptobun üzerinde ki görüntü çıkışlarından hangisi nvidia karttan görüntü veriyorsa ona bağlaman lazım monitörü
 
Laptopta MUX Switch var ise ve laptop ekranına bu sayede görüntüyü harici ekran kartı ile verebiliyorsanız, laptobu harici monitöre bağlandığınızda değişen bir şey olmaz. Ama mux switch yok ise harici ekrana bağlandığınızda hdmi dp gibi portlar harici ekran kartı üzerinden görüntüyü aktardığı için kafadan yüzde 10 performans artışı gerçekleşiyor. Üstelik igpu daki yükü aldığınız için işlemci daha az ısınıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı