Laptop mu? Desktop mu?

• Konuyu başlatan ded
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 2.522

ded

Hectopat
Tüm technopat üyelerine ve kurucularına selamlar. Ben grafikle video editiyle ve web tasarımla uğraşan biriyim. İki yıl önce yaptığım işlerde beni yolda bırakmayacak bir lap top ararken oyun laptop'ları ilgimi çekti. ASUS kasasınında şıklığıyla karşılaşınca büyük olmasına rağmen aldım ve 2 yıl beni hiç yarı yolda bırakmadı, işlerimi gayet tatmin edici şekilde gördüm.Ancak son çalışmamda kahvemi komple laptop boşaltınca alet sapıttı. Tamire yollladım 900 dolar bir rakam söylendi bende hadi be ordan diyip aleti geri aldım ve baktımki asus un gene çok şık bir oyun laptop var onu aldım eve getirdim taktım şu anda kullanıyorum ancak aklım baya bir asus desktop takıldı bu noktada yardıma ihtiyacım var. 5 gündür laptop kullanıyorum 10 gün içinde koşulsuz geri iade edebiliyorum ve bu desktop alabilirim hepinizin benimle beyin jimnastiği yaparak yardımcı olmanızı diliyorum yeni aldığım laptop bu;
ASUS 17.3" Laptop - Black (Intel Core i7-4700HQ/ 2TB HDD/ 16GB RAM/ Windows 8) : Gaming Laptops - Best Buy Canada

onun yerine almayı düşündüğüm desktop bu ;ASUS G30 Gaming PC - (Intel i7-4770K / 2TB HDD / 128GB SDD / 16GB RAM / Windows 8) : Performance & Gaming Computers - Best Buy Canada

aradaki fiyat farkı 300 dolar önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Hangi marka ve performansda dizüstü bilgisayar alırsan al, aldığın andan itibaren gözlerinin önünde eskiyecek. Sen sadece onun Ram'ini değiştirebileceksin ki bahsettiğin dizüstü zaten destekleyebileceği en yüksek Ram.
Masaüstü bir bilgisayarda ise; oyun mu oynayamıyorsun? Ekran kartını değiştir. Performans mı düşük? İşlemciyi, Rami ve birçok ıvır zıvırı kafana göre sök tak.

Hangi marka ve performansda dizüstü bilgisayar alırsan al, aldığın andan itibaren gözlerinin önünde eskiyecek. Sen sadece onun Ram'ini değiştirebileceksin ki bahsettiğin dizüstü zaten destekleyebileceği en yüksek Ram.
Masaüstü bir bilgisayarda ise; oyun mu oynayamıyorsun? Ekran kartını değiştir. Performans mı düşük? İşlemciyi, Rami ve birçok ıvır zıvırı kafana göre sök tak.

Arkadaşımıza katılıyorum. Masaüstü bilgisayarda parçalar uyumlu olduğu süreci yani örnek olarak anakartla işlemci uyumlu olduğu süreci istediğin oynamayı yaparsın. İşlemci, anakart, ram, ekrankartı, güç kaynağı, ve daha birçok şey ekleyip çıkartabilirsin.

Masaüstü al hocam. Tabi sürekli hareket halinde değilsen. Vay bee Asus G30'a bak. 1800 Dolar (3600TL) full donanımlı makina. Burda almaya kalksan kdv manyağı oluyo makina. Gözünü sevim yurtdışının. Recep abi bile geçenlerde aynı sistemi topladı 4000 TL bayıldı.

Bana kalırsa masaüstü al eğer gerçekten kalite bir dizüstü bir bilgisayar almak istiyorum dersen ; MSI DRAGON serisini almanı öneririm ama MSI DRAGON serisi çok pahalı. Karar senin.

Kendimce şöyle izah edeyim. Ortalama 3000 bin tl lik bir masaüstü pc ile denk bir dizüstü pc nin fiyatı 6000 tl den aşağı olmaz. Bunu düşünerek ben olsam masaüstü alırdım. Ama taşınabilme kolaylığı tabiki dizüstünde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap verenlere teşekkürler. Sonuç olarak g30 tabiki daha iyi bir makine olacak ama ben bu yaşıma kadar her işimi laptop da gördüm masa üstü beni korkutuyor . Sanırım bunu da gidip alacağım ikisini birden deneyip öyle karar verip birini geri götüreceğim.

Toplama bilgisayar candır hocam. Sen al bu sistemi bak nasıl dua edeceksin bana :)

ufnvr.jpg

%25 indirimle 3800 liraya geliyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı