Lenovo laptopumu yarın temizleyip bir HDD takmayı düşünüyorum ancak korkum var nasıl sökeceğim, nasıl temizleyeceğim, kapağı nasıl açacağım gibi korkular. Bilgisayarcıya götürmeyeceğim kendim bilişim bölümü okuyorum hem deneyim olur diye düşündüm ancak sorunlar belli, ne yapabilirim?
Lenovo laptopumu yarın temizleyip bir HDD takmayı düşünüyorum ancak korkum var nasıl sökeceğim, nasıl temizleyeceğim, kapağı nasıl açacağım gibi korkular. Bilgisayarcıya götürmeyeceğim kendim bilişim bölümü okuyorum hem deneyim olur diye düşündüm ancak sorunlar belli, ne yapabilirim?
Denemeden tecrübe kazanamazsınız bizzat kendim yapmadan önce çok çekinirdim yapamam zannederdim fakat deneyince kendine bir özgüven geliyor rahat bir şekilde hallediyorsun. Telaşlanma kısacası.
Elini duvara veya saksı varsa toprağına sür statik elektrik gitsin.
Macunu çok sürme kararında sür
Vidalara dikkat et yanlış vida takıp zarar verebilirsin.
Batarya çıkarmadan işleme başlama
Fanı temizlerken kablosunu çıkarırım ne olur ne olmaz diye
Ne gibi bir risk? Ben çok küçük yaştan beri temizliyorum zor bir şey değil. Cesaret olması yeterli. Örneğin bilgisayarım yeni olduğu için bakım yapmaya çekiniyorum.
Elini duvara veya saksı varsa toprağına sür statik elektrik gitsin.
Macunu çok sürme kararında sür.
Vidalara dikkat et yanlış vida takıp zarar verebilirsin.
Batarya çıkarmadan işleme başlama.
Fanı temizlerken kablosunu çıkarırım ne olur ne olmaz diye.