Laptop nasıl temizlenmeli?

• Konuyu başlatan ardi1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.199
Bilgisayarına baktım
Önce vücüdundaki statik elektriği at ve devrelere elini çok sürmemeye çalış.

1-kasayı ilk açışta sıkıntı yaşabilirsin açarken kaba kuvvet uygulama zarar verebilirsin.
2-alt kapağı çıkardığında kapakta devre olmayan yerleri dikkatlice temizle.
3-Bataryayı çıkart.(6 ince kablo ile anakarta bağlanmış. Yavaş yerinden oynata oynata çıkar.
4-fan kablosunu çıkart ve temizle
5-termal macun süreceksen Lenovo'larda genel olarak bakır borunun üzerindeki vidaların yanında sayılar var. O sayılara göre çıkar ve tak.(termal macunun eşit yayılması için)
6-hard disk etrafındaki vidaları çıkar kazığa yeni HDD tak ve yerine oturt.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda hard diski çıkarıp SSD taakıyor. Ayrıca en başta batarya çıkarıyor.

Hocam bu SSD sanırsam ben onu çıkarmayıp sol alta direkt HDD takmayı düşünüyordum bu olur mu?

Hocam bu SSD sanırsam ben onu çıkarmayıp sol alta direkt HDD takmayı düşünüyordum bu olur mu?

SATA SSD ise çıkarıp takabilirsin. M.2 SSD ise HDD için ayrı bir yer vardır. Örneğin bende sadece SSD var, HDD yeri ise ayrı yerde ve HDD takmadığım için HDD yuvası şu anda boş duruyor.

SATA SSD ise çıkarıp takabilirsin. M.2 SSD ise HDD için ayrı bir yer vardır. Örneğin bende sadece SSD var, HDD yeri ise ayrı yerde ve HDD takmadığım için HDD yuvası şu anda boş duruyor.

2.5 inç HDD hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı