Laptop nasıl üretiliyor?

sefa19

Centipat
Merak ettiğim ASUS Lenovo gibi markalar laptopu üretecekleri zaman parçaları hazır alıp montaj sanayi mi yapıyorlar yoksa kendi üretim tesislerimi var? Veya hangi parçaları üretiyorlar? Yazılım falan yapıyorlar mı yoksa normal toplama PC gibi parçalarımı birleştiriyorlar?

Genel olarak plastik parça üretimi ve PCB üretimi, diğer parçalar farklı fabrikalardan geliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merak ettiğim ASUS Lenovo gibi markalar laptopu üretecekleri zaman parçaları hazır alıp montaj sanayi mi yapıyorlar yoksa kendi üretim tesislerimi var? Veya hangi parçaları üretiyorlar? Yazılım falan yapıyorlar mı yoksa normal toplama PC gibi parçalarımı birleştiriyorlar?
Bildiğim kadarıyla üretim ve birleşim olayları farklı yerlerde gerçekleşiyor. Hatta bir videoda ablalar anakarta RAM soketlerini falan monteliyordu. ASUS'un başkasına üretim yaptıracağına ihtimal vermiyorum. Mutlaka yazılımı da donanımsal üretimi de kendi çatısı altındadır.

Anakartı kendileri üretiyorlar. İşlemciyi falan AMD veya itel'den alıyorlar. GPU'yu da aynı şekilde AMD veya NVIDIA'dan. RAM'leri de.
Yani anakart, batarya, ekran, HDMI girişleri gibi parçaları kendileri yapıyordur çoğu diye tahmin ediyorum.
İşlemci, GPU, RAM'i üretici markalardan alıyorlardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı