Laptop oyun sırasında 86 dereceye varan GPU ve CPU sıcaklığı

Bende Tulpar kullanıyorum fakat Turbo Boost'u kapatırsa iyi soğutma olmaz ki?

Hayır Monster Turbo Boost'dan bahsetmiyorum. Intel'den bahsediyorum işlemcide agresif mod açık siz agresif modu kapatıcaksınız. Link atayım size izleyin ona göre kapatın. Kesinlikle işinize yarayacak.
Monster Turbo Boost'dan bahsediyor büyük ihtimal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunu izleyin kapatıp deneyin sıcaklık ciddi derecede düşer.

Hayır Monster Turbo Boost'dan bahsetmiyorum. Intel'den bahsediyorum işlemcide agresif mod açık siz agresif modu kapatıcaksınız. Link atayım size izleyin ona göre kapatın. Kesinlikle işinize yarayacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bunu yaparsak bu seferde performans kaybı olmaz mı ?

Bunu yaparsak bu seferde performans kaybı olmaz mı?

Bir zararı yok diye okudum araştırdığımda ve çoğu oyunda olmuyor çünkü işlemci zaten yeterli oluyor ve turboya gerek kalmıyor ama render gibi işlemlerde turbo moda alınıp yapılması gerekiyormuş daha fazla işlemci istediği için.

Bir zararı yok diye okudum araştırdığımda ve çoğu oyunda olmuyor çünkü işlemci zaten yeterli oluyor ve turboya gerek kalmıyor ama render gibi işlemlerde Turbo moda alınıp yapılması gerekiyormuş daha fazla işlemci istediği için.

Yeterli oluyor derken arkadaşımız doğru açıklama yaptı fakat eksik, şimdi grafiği yüksek ayarlarda bazen işlemci de kullanılabiliyor. Destek amaçlı bu yüzden çoğunlukla oyunda tercih olarak Boost açık kalması zarar da yapmıyor. Bosst kapama açma ne içindir biliyor musunuz? Tasarruf için.

Yeterli oluyor derken arkadaşımız doğru açıklama yaptı fakat eksik, şimdi grafiği yüksek ayarlarda bazen işlemci de kullanılabiliyor. Destek amaçlı bu yüzden çoğunlukla oyunda tercih olarak Boost açık kalması zarar da yapmıyor. Bosst kapama açma ne içindir biliyor musunuz? Tasarruf için.

Evet tam açıklayamadım ama zararı yok işlemciyi kısıyor hem ısınmasını önlüyor hem de ömrünu uzatmış oluyoruz daha fazla güç harcayan işlemlerde tekrar açıyoruz çok basit açması kapaması zaten.

Genelde laptoplarda daha serin ortamlarda veya daha iyi soğutma olduğunda (daha iyi termal macun kullanmak gibi) işlemci boost özelliği açık olduğunda işlemci frekansını arttırmaya çalışır. O yüzden eğer işlemci çok ısınıyorsa sebeplerinden biri bu oluyor ve bu işlem otomatik olduğu için gereksiz voltaj da verebiliyor. Oyunundan oyununa değişir performans kaybı/kazancı (kazancı dedim çünkü sıcaklığa bağlı olarak frekanslar aşağı çekilebilir ve drop olabilir) ama sıcaklığa da etkisi oluyor tasarruftan ziyade.

Mümkünse bunu haber olarak paylaşmak lazım. özellikle Asus TUF serisi Laptoplardaki 3. ve 4. nesil Ryzen mobil işlemcilerde ısınma sebeplerinden biri bu gerçekten. Gerçekten teşekkür ederim hemen gidip uygulayacağım bunu.

Son düzenleme:
Atom Bilişim bir kimyasal çıkarmış;
TurboK
IMG_20201210_232310.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı