Laptop Parçalarını Kasaya Takmak

Öncelikle şu Türkçe kurallarına dikkat et, Allah korusun birisi mesajını alıntılar, senle birlikte o da ceza yer. :)

HDD’yi sökebilirsin fakat kullanman için kılıf gerekiyor, 2.5” HDD’yi 3.5” yapan kılıflar var.

RAM konusunda şöyle bir şey söyleyebilirim, bir video izlemiştim ne kadar doğru olduğunu bilemem. Laptop RAM’ini masaüstü bilgisayarda kullandırttırabilecek bir aparattı, eğer doğruysa bu işini görebilir.

Ekran kartı ve işlemci konusunda yorumsuzum, fakat masaüstüne geçirmenin imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum.

İşlemci ile ekran kartı anakart ile birleşik olsa bile bir türlü sökülür ve yükseltilir ama parçaları başka bir karta takmak olmaz. En fazla kasa anakarta göre dizayn edilir.

İşlemcin U serisi bir işlemci o işlemcinin olayı iyi performans vermesi değil az enerji tüketmesi. Performans konusunda pek bir şey beklememek lazım. İşlemciyi sökeceksin onu masaüstü bir sistemin anakartına takabilecek bir elektronikçi bulacaksın. Ramini masaüstü sisteme takacak aparat var ama performansı yine düşecek. HDD'ni de masaüstüne takarsan yine 2.5 inçlik HDD'den 3.5 inç performansı bekleyemezsin. Ayrıca o iş içinde aparat alacaksın. Ayrıca PSU, kasa ve soğutucu alacaksın. Bir de grafik işlemcisini ekran kartına taktırman lazım. Bu işlemcileri sökebilecek makineler zaten Türkiye'de sayılı elektronikçide var bunlar arasından bir de pin girişleri farklı olan işlemcileri takabilecek elekronikçiyi bulacaksın. Ölme eşeğim ölme. Tüm bunları başarılı bile yapsan zaten harcadığın parayla yeni sistemi alırsın.

Ya daha büyük bir masa ve soğutucu al yada bu bilgisayarını sat masaüstü sistem topla.

İşlemcin U serisi bir işlemci o işlemcinin olayı iyi performans vermesi değil az enerji tüketmesi. Performans konusunda pek bir şey beklememek lazım. İşlemciyi sökeceksin onu masaüstü bir sistemin anakartına takabilecek bir elektronikçi bulacaksın. Ramini masaüstü sisteme takacak aparat var ama performansı yine düşecek. HDD'ni de masaüstüne takarsan yine 2.5 inçlik HDD'den 3.5 inç performansı bekleyemezsin. Ayrıca o iş içinde aparat alacaksın. Ayrıca PSU, kasa ve soğutucu alacaksın. Bir de grafik işlemcisini ekran kartına taktırman lazım. Bu işlemcileri sökebilecek makineler zaten Türkiye'de sayılı elektronikçide var bunlar arasından bir de pin girişleri farklı olan işlemcileri takabilecek elekronikçiyi bulacaksın. Ölme eşeğim ölme. Tüm bunları başarılı bile yapsan zaten harcadığın parayla yeni sistemi alırsın.

Ya daha büyük bir masa ve soğutucu al yada bu bilgisayarını sat masaüstü sistem topla.
Sağ ol dediğini yapacağım (satıp PC toplayacağım).
Öncelikle şu Türkçe kurallarına dikkat et, Allah korusun birisi mesajını alıntılar, senle birlikte o da ceza yer. :)

HDD’yi sökebilirsin fakat kullanman için kılıf gerekiyor, 2.5” HDD’yi 3.5” yapan kılıflar var.

RAM konusunda şöyle bir şey söyleyebilirim, bir video izlemiştim ne kadar doğru olduğunu bilemem. Laptop RAM’ini masaüstü bilgisayarda kullandırttırabilecek bir aparattı, eğer doğruysa bu işini görebilir.

Ekran kartı ve işlemci konusunda yorumsuzum, fakat masaüstüne geçirmenin imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum.
Eyvallah.
En temizi parçalarla uğraşmadan laptopunuzu iyi bir fiyata satıp masaüstü sistem toplamak.
Mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD ile HDD'nin farkı yok diyebiliriz. Cihazınızda SSD olabileceği aklıma gelmemiş kusura bakmayın. Şu tip ürünler ile RAM'leri kullanabilirsiniz. Daha önce de söylediğim gibi dizüstü bilgisayarların amacı yerden kazanmak. Adam soketle vb. uğraşmıyor bu yüzden. Direkt anakartta işlemci vb. parça takılı olarak geliyor. Masaüstü sisteme takmak istiyorsanız elinizdekini satın, masaüstü alın.

Merkezi işlemci ve grafik işlemci sökülmez. Ama BGA makineleri ile çıkartılabilir.

Ama teknik olarak onlar Laptop işlemcisi. Asıl amacı performans değil, az güç tüketimi, az ısınma.

Ben olsam ve cesaretli olsam kasa ile monitörü ayırırım :). Baya baya kırardım laptopu. Öyle baya ince kasam olurdu.

Merkezi işlemci ve grafik işlemci sökülmez. Ama BGA makineleri ile çıkartılabilir.

Ama teknik olarak onlar Laptop işlemcisi. Asıl amacı performans değil, az güç tüketimi, az ısınma.

Ben olsam ve cesaretli olsam kasa ile monitörü ayırırım :). Baya baya kırardım laptopu. Öyle baya ince kasam olurdu.
İnanki hiç cesaretim yok :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü cihazlarda yanlış hatırlamıyorsam zamanında işlemciler, masaüstündeki gibi değiştirilebiliyordu. Ama eskiden. Benzer bir şeyi ekran kartı için de diyebiliriz. Casper gibi bir markada bunların mümkün olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. O cihazdan RAM ve Depolama birimi dışında bir şey çıkacağını sanmam. Masaüstü değil bu cihazlar. Yerden kazanmak için feragat edilen şeyler var. Yapabileceğiniz belki de tek şey ekran kısmını kırıp cihazı dik açıya yakın bir konumda kullanmak olacaktır, ki onu da tavsiye etmem.
Evet. T5400 işlemci var elimde. 10 senelik falan ve pinli yapıya sahip. Çıkarılıyor falan.

Ben olsam laptopu satardım. 940MX falan var. Sanırım 2000-3000'e falan satılır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı