Laptop pil sağlığı nasıl öğrenilir?

wherwismymnd

Picopat
Selamlar, Windows 11 işletim sistemi kurulu laptop kullanıyorum. Pil sağlığına bakmak istedim fakat bir türlü bakamadım. "batteryreport", "powercfg" komutları ile de olmuyor. "powercfg" komutunda sadece ekranda saliselik bir boş ekran geliyor geri gidiyor. Nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, Windows 11 işletim sistemi kurulu laptop kullanıyorum. Pil sağlığına bakmak istedim fakat bir türlü bakamadım. "batteryreport", "powercfg" komutları ile de olmuyor. "powercfg" komutunda sadece ekranda saliselik bir boş ekran geliyor geri gidiyor. Nasıl öğrenebilirim?

Model?

Excalibur g870.

Var mı fikri olan?

Powercfg dışı bir şey bilmiyorum.
Markayı ne için sordum derseniz bazı firmaların Control Center'larında pil sağlığı görünüyor. Ama excaliburada yok.

Nereden baktınız?
Komut isteminden powercfg -energy yazdım sonra System32 klasörüne belge geldi orada laptop için verilen değerleri birbirine böldüm çıkan sonuçta videodaki doğruysa %85.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.02.11 - 00.43.00.45.png
    Desktop Screenshot 2025.02.11 - 00.43.00.45.png
    2,1 KB · Görüntüleme: 11
Komut isteminden powercfg -energy yazdım sonra System32 klasörüne belge geldi orada laptop için verilen değerleri birbirine böldüm çıkan sonuçta videodaki doğruysa %85.

2 ayda %85'e düşmesi normal değil.

2 ayda %85'e düşmesi normal değil.
Mail gönderdim Casper'e en yakın Casper şubesine detaylı inceleme için götürün veya garanti hakkınızı kullanın diyor garanti boşu boşuna gitsin istemiyorum değerlerin doğru olup olmadığı hakkında şüpheliyim. Peki bu pil sağlığı ne gibi sorunlar çıkarabilir?

Geri
Yukarı