Laptop power düğmesi basınca ışığının yanıp sönmesi

MertCrgl

Hectopat
Daha fazla  
Laptopumun power tuşuna bastığımda 8-10 saniye sadece ışığı yanıp sönüyor. Fan sesi yok ama CD-ROM sesi var. Anakartım yanmış olabilir mi? Ama yansa CD'den nasıl ses gelsin? Lütfen bir çözümü varsa yol yordam gösterin gözünüzü seveyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop olunca masaüstü kadar donanımlar denenmesi olmuyor. Anakart problemi olma ihtimali var. Ama siz öncelikle güç kablosunda sorun var mı yok mu ona bakın. Bataryayla ya da prize takılıyken aynı problemi mi yaşıyorsunuz?

Evet. Şarj kablosunda sorun olmadığına eminim. Ayrıca pili çıkartıp, sadece kablo ile de denedim ama sorun aynı. Birşey daha ekliyeyim; Bu sorun bilgisayarımın üzerine telefonumun hafifçe düşmesinden sonra oldu. Önce ekran görüntüsünde bozulmalar oldu ve sonra bilgisayarım açılmamaya başladı. Anakartımı kokladım herhangi bir yanık kokusuna da rastlamadım.

Nereye düştü, nasıl düştü? Muhtemel ki sorun ondan sonra olmaya başladıysa etkilemiş demek ki. Laptop açma deneyiminiz varsa bakın derim. Anakart üzerinde gözle görülür bir durum var mı? Ya da düşen yerde tam olarak ne var? Darbede donanıma zarar veren bişey olmuş gibi. Ekran kartını da etkilemiş olabilir bu durum. Görüntüde bozulma bunu gösterebilir.

Bilgisayarımı daha önce açmışlığım var ve ne nerede az çok biliyorum. Teşefonun düştüğü yer ise mouse pad çevresi. Anakartta gözle görülür bir sorun göremedim. Ayrıca ekran kartım da yok. Temassızlık eden bir parça da yok.

@claus hocam söylemiş. Benim de araştırdığım kadar anakart sorunlarında oluyor bu. Bu sorunla karşılaşan başka birileri varsa tabi onlar da yardımcı olabilirler.

Bu cihazın adı sanı yok herhalde Niye tanınmamış UFO gibi bir cisim hakkında konuşuyorsunuz?
Bunu ille de söylemek mi hatırlatmak mı gerekli?
UFO hakkında tahminlerimi bildireyim, görüntü flex kablosu yerinden oynamış olabilir kontrol edin.
RAM'leri çıkartıp tekrar takın. Macun yenilemesi yapılmadıysa yapın ısınma varsa fan temizliği de yapın. BIOS güncel değilse güncelleyip BIOS default yapıp kaydedin.

Merhabalar, laptopunuz ilk bastığınız anda 2-3 saniyelik bir fan sesi olmalıdır. Eğer hiç fan sesi almıyorsanız cihazınız fan çalışmadığını düşünerek geri kapatır sistemi, HDD arıza falan olsa kesinlikle kapatmaz, en fazla işletim sisteminiz açılmaz. Gördüğüm kadarıyla laptopu daha önce açtığınızı söylemişsiniz, hangi cihazı kullandığınızı bilmiyorum fakat açabiliyorsan güç düğmesine bastığınız anda fan dönüyor mu dönmüyor mu mutlaka kontrol edin. Bu konuda ilerleme yapabilirseniz tekrardan görüşelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…