Laptop R23 testinde 100 derece oluyor

ayz10

Centipat
Daha fazla  
HP OMEN-N0001NT model laptopa sahibim.

Cihazı 2024'ün ağustos ayında aldım. Oyunlarda çok ısınmıyordu işlemci. Boşta 50-60 derecelerde, oyunlarda ise 70-80 derecelerdeydi. Şimdiye kadar en çok 93 dereceleri anca gördüm Mafia'ı oynarken. Onda da uzun saatler oynamıştım. Eskiden de R23 testi yapmıştım. Sonra PBO ayarı karşıma çıktı açıp test yaparak deneyim dedim performans arttırıyor mu diye. 0 ile 30 arasında değer girmemi istedi. Çok zorlamamak adına 15 girdim. Denedim tekrardan. Single-Core aynı kaldı neredeyse ancak multi-Core'da 1000 puana yakın arttı performans. Dedim bir de sıcaklığa bakayım çok arttırıyor mu diye. Başlattım testi, birkaç saniye içinde kullanım %100 oluyor ve 90-100 derecelere kadar çıkıyor. 100 derecede kalıyor işlemcinin sıcaklığı. Testi durduruyorum, bu sefer de anında olmasa bile birkaç saniye içinde 50-60 derecelere kademeli olarak düşüyor. Sonra dedim demek ki ayarı yanlış yaptım diye. Ayarı gittikçe düşürdüm, düşürdüm en son kapattım. Ayarın kapalı olduğu normal halde bile aynı şekilde 100 derecelere kadar çıkıyor. Sizce normal mi, kullanım %100 olduğu için normal bir sıcaklık mı? Servise göndermelik bir durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
100 derecelere çıkması pek de normal sayılmaz dizüstü bilgisayarlarda 80-90 dereceleri yük altındayken normal söylense de yük altında sürekli 100 derecelerde geziyorsa soğutucusunda tozlanma veya termal macun özelliğini yitiriyordur. Temizlik yaptırmanızı öneririm.

Hocam garanti kapsamında bakım yapıyormuş galiba Hp servisi. Müsait olduğum zaman göndermeyi düşünüyordum zaten ancak bu sıcaklıklar normal değil gibi geldi yani 7 aylık cihazda sadece bakımdan dolayı bunlar yaşanır mı bilemedim.

Hocam garanti kapsamında bakım yapıyormuş galiba HP servisi. Müsait olduğum zaman göndermeyi düşünüyordum zaten ancak bu sıcaklıklar normal değil gibi geldi yani 7 aylık cihazda sadece bakımdan dolayı bunlar yaşanır mı bilemedim.

Cihazı kullandığınız ortama, cihazın fan açıp açmama durumuna göre değişkenlik gösterir normalde 6 aya bir termal macun ve fan bakımlarının yapılmasını öneriyorlar.

Tamamdır hocam en kısa zamanda göndermeye çalışacağım. Durduğu ortam olarak da soğutucu standın üzerinde duruyor.

Tamamdır hocam en kısa zamanda göndermeye çalışacağım. Durduğu ortam olarak da soğutucu standın üzerinde duruyor.
Aslında kullanmakta olduğum Asus Rog dizüstü bilgisayarımda yaklaşık 1 yıldır temizlik yapmama rağmen söylediğiniz sıcaklıkları görmedim sizin bilgisayarınızda başka bir durum varsa dahi garantiye göndermenizi öneririm.

HP OMEN-N0001NT model laptopa sahibim.

Cihazı 2024'ün ağustos ayında aldım. Oyunlarda çok ısınmıyordu işlemci. Boşta 50-60 derecelerde, oyunlarda ise 70-80 derecelerdeydi. Şimdiye kadar en çok 93 dereceleri anca gördüm Mafia'ı oynarken. Onda da uzun saatler oynamıştım. Eskiden de R23 testi yapmıştım. Sonra PBO ayarı karşıma çıktı açıp test yaparak deneyim dedim performans arttırıyor mu diye. 0 ile 30 arasında değer girmemi istedi. Çok zorlamamak adına 15 girdim. Denedim tekrardan. Single-Core aynı kaldı neredeyse ancak multi-Core'da 1000 puana yakın arttı performans. Dedim bir de sıcaklığa bakayım çok arttırıyor mu diye. Başlattım testi, birkaç saniye içinde kullanım %100 oluyor ve 90-100 derecelere kadar çıkıyor. 100 derecede kalıyor işlemcinin sıcaklığı. Testi durduruyorum, bu sefer de anında olmasa bile birkaç saniye içinde 50-60 derecelere kademeli olarak düşüyor. Sonra dedim demek ki ayarı yanlış yaptım diye. Ayarı gittikçe düşürdüm, düşürdüm en son kapattım. Ayarın kapalı olduğu normal halde bile aynı şekilde 100 derecelere kadar çıkıyor. Sizce normal mi, kullanım %100 olduğu için normal bir sıcaklık mı? Servise göndermelik bir durum var mı?

7 aydır bakım yapmadıysanız normal. Termal macun pump olmuş. En kısa zamanda termal macun ve fan toz bakımı yaptırın. Servis ücretsiz yapıyor diye biliyorum.

Aslında kullanmakta olduğum ASUS ROG dizüstü bilgisayarımda yaklaşık 1 yıldır temizlik yapmama rağmen söylediğiniz sıcaklıkları görmedim sizin bilgisayarınızda başka bir durum varsa dahi garantiye göndermenizi öneririm.

Sizin cihazda sanırım sıvı metal var diye biliyorum. Isınmaması normal :).

Hocam şimdi tekrardan denedim. Başlangıçta 97ye kadar çıktı birkaç saniye sonra ise 92lere kadar düştü şuanda ortalama 90-92 derecelerde seyrediyor. Peki sizce bu sıcaklıklar normal mi? Bir de konudan bağımsız olacak ama sizce yine de göndermeli miyim bakıma? Bir de bakıma kaç kere gönderebiliyorum ben cihazı, eğer tek seferse tam 1 yıl olunca falan göndermeyi planlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı