Laptop RAM desteği

Cenk Karasol

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam, dizüstü bilgisayarımın RAM kapasitesi 64 GB olarak gözüküyor. Bende şu an 4 ve 8 olmak üzere toplam 12 GB RAM mevcut. 4 GB olan lehimli 8 GB olan sonradan takıldı. Fakat artık değiştirmek istiyorum. 8 olanı çıkarıp 16 takacağım ve toplam 20 GB olacak. Size sorum acaba bunu yaptıktan sonra herhangi bir uyuşmazlık olur mu? RAM frekansları aynı 2400 olacak. Sadece birinin 4 birinin 16 olacağı düşüncesi kafamı kurcaladı. Profesyonel arkadaşlar lütfen yardımcı olabilirler mi? Şimdiden teşekkürler

Dosya Ekleri

• ss.png
    58,6 KB · Görüntüleme: 194
Yani 4 GB ve 16 GB uyum içinde çalışır mı %100 ? Birde bana bu işlemin ne getirisi olur ☺
Arkadaşlar sorum hala çözüme ulaşmadı.Bu RAM için 400 TL civarı para gidecek.Ama aldıktan sonra uymama performans düşüklüğü takılma ve benzeri olaylar yaşamaktan korkuyorum.Lütfen bilgili arkadaşlar yardım etsin. Ram sadece frekansa bakmıyor sanırsam CL değeri falan filan bir şeyler varmış paramın çöpe gitmesini istemiyorum.Birisi çıkıp açıklarsa bana evet böyle böyle 16 GB alırsan bilgisayarındaki 4 GB ile uyumlu çalışır derse içim rahat ederek alacağım.

Masaüstü bilgisayarlarda bile farklı marka, hatta aynı marka RAM belleklerin %100 uyumlu olacağını garanti edemiyoruz. Buna karşılık genellikle uyumlu oluyorlar. Siz de lehimli belleğinize uyumlu bir parça daha alırsanız, büyük ihtimalle sorunsuz çalışacaktır. Falat dediğim gibi elektronik cihazlarda %100 garanti veremiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…