Laptop RAM hızını nasıl öğrenirim?

Yer
Anaheim, Los Angeles, CA
Daha fazla  
Merhabalar, laptopumun RAM'ini yükseltmeyi düşünüyorum ancak çok büyük çelişki içerisindeyim. Görev Yöneticisi 2667MHz diyor. CMD ile "wmic memorychip GET Speed" komutunu kullandım orada 3200 diyor. Bir de güvenemedim CPU-Z ile baktım orada da 3200 diyor. Hangisine güveneyim? 2-1 gayet adil bence :D Ama riskli iş yapmak istemiyorum.
Resimler:

cpuz.png

task.png

Bir de "wmic memorychip GET manufacturer" komutuyla RAM'imin modelini öğrenmek istedim "Micron" yazdı. Böyle bir marka duymamıştım hiç. Micron marka RAM almalıyım değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisinin gösterdiği anlık frekans, CPU-Z max frekansı gösterir.

Yani aslında RAM'im 3200MHz. Ben piyasada 2666Mhz SODIMM RAM'ler de olduğu için şaşırdım.
CPU-Z üzerinden RAM'in tam modeline bakıp internette aynı modeli aldığınızda sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Türkiye'de baktığım kadarıyla 3200Mhz versiyonu satılmıyor. Neyse ASUS'un kendi teknik servisinde vardır belki...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı