Laptop RAM yükseltme

@Sedatli46 RAM 175 TL, bununla beraber 800 TL'yi aşmıyor.

Çok teşekkür ederim peki sizce hissedilebilir bir artış olur mu laptopta

Teşekkür ederim önce ram alıp denicem fark görürsem SSD yi de alirim eğer iyi giderse ekran kartı ile ilgili de bakabilirim sizinle sonuçları paylaşırım , yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Hocam bu arada belirtmemisim laptop Lenovo g580 acaba bahsettiğiniz ram ve SSD uyumlu mudur yani bu ikisi.

Kingston 4 GB 1600 MHz DDR3 CL11 SODIMM KVR16S11S8/4 Ram

Seagate 480 GB BarraCuda Q1 ZA480CV1A001 2.5" SATA 3.0" SSD

Son düzenleme:
Pek teşekkürler
Hocam açıkçası çok soru sordum farkındayım affınıza sığınıyorum 🤗🤗🤗🤗 ancak kafamda son bir soru işareti kaldı , Ctrl alt del ekranında performans kısmından gördüğüm kadarıyla bellek kısmı 2 gbin altına hiç düşmüyor bu durumda ekran kartım anladığım kadarıyla paylaşımlı olarak 2 GB birde AutoCAD vs program ilaveten Chrome sayfası fln açınca zaten mevcut 4 GB fulle yakın doluyor donmalar kasılmalar oluyor diyorumki acaba ram i 8 GB alsam mevcut 4 gbi da oluyorsa 2. Slota taksam yani 8+4 kullansam daha mı iyi olur 4+4 takınca birinci 4 çok çabuk dolacagindan acaba çok da yeterli olmayabilir mi diye düşünüyorum yani kısacası bütçeyi gerekirse asacam biraz daha eğer 8 GB uyumlu oluyorsa eğer bu konuda da bir tavsiye verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Peki Hocam çok teşekkür ederim.
Bunu alıyorum.
Hocam Rami taktım herhangi bir yazılım ya da bios güncellemesi gibi birşey yapmadım sadece tak çalıştır oldu ilk olarak iyi görünüyor ilk baslamada eskisinden daha iyi 10-15 dk sonra bilgisayar ritmini iyice buluyor umarım böyle devam eder SSD için şimdilik ram yeterli geldi duruma göre ileride alabilirim, yardımlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam oncekı yardımlarınız için tekrar tesekkürler 8gblık rami yaklaşık 10 gündür kullanıyorum buyuk bır sorun yasamadım fakat 2-3 kez laptop cok ısndıgından mıdır bilmem mavı hata ekranı cıktı(ya da acaba ramde bazı uyumsuzluklar mı oluyor) , birde bazen mesela excelde birşeyi kopyalayıp başka bır yere atıcam kopyaladıgım seyı unutuyor tekrar kopyalaıyorum bole bı kac sefer olunca gorev yoneticisini actım ram 4ila 5 gb arası kullanılıyodu acaba benım 1.slotta takılı olan 4gblık orjınal ram dolupta yenı aldıgım 8gb lık 2.slottakı rama gecınce kopyalanan bılgıler ucuyor mu gıbı bır dusunce aklıma geldı? acaba 8gblık ramı 1. slota mı takmalıyım yanı 1.slota takarsam ana ram bu 8 gblık ram olur mu? cunku zaten su ana kadar 8 gb ı cıakcak kadar bıle ram kullanamadıgmı goruyorum, bır de hata ekranını ekte paylasıyorum

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    80,9 KB · Görüntüleme: 33
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı