Laptop RAM yükseltme

CL değerinde zaten değişiklik yok ben sana diğer gecikme değerleri farklı dedim CL ve voltaj aynı olsun yeter ve bana sorarsan 60TL için ikinci el almaya değmez.
Bak şuradan anlayabilirsin CL değerini asıl önemli olan burası bakman gereken değer olarak:
Eki Görüntüle 573452

Üreticinizin belirttiği RAM değeri 2133 ise halihazırda RAM'iniz bu değerde çalışıyordur ayrıca CPU-Z'den Memory bölümündeki DRAM frekansa bakarsanız( bu değer 2 ile çarpılır asıl frekans için), sizin bunun üstüne 2400'lük RAM almanız problemlere yol açacaktır ve performans kaybı yaşatır. Daha kararlı bir kullanım için aynı frekans değerine sahip RAM almanız daha makuldür. Tabi CL ve voltaj değerlerine dikkat ederek seçim yapın.

İkna oldum hocam vallahi almışken sıfır olsun diğerine güvenemedim şimdi sipariş ettim sizinkinden bakalım ilgilendiğin için teşekkürler adamsın.
Cl değerinde zaten değişiklik yok ben sana diğer gecikme değerleri farklı dedim cl ve voltaj aynı olsun yeter ve bana sorarsan 60tl için ikinci el almaya değmez.
Bak şurdan anlayabilirsin cl değerini asıl önemli olan burası bakman gereken değer olarak:
Eki Görüntüle 573452

Üreticinizin belirttiği ram değeri 2133 ise halihazırda raminiz bu değerde çalışıyordur ayrıca cpu-z den memory bölümündeki dram frekansa bakarsanız( bu değer 2 ile çarpılır asıl frekans için), sizin bunun üstüne 2400 lük ram almanız problemlere yol açacaktır ve performans kaybı yaşatır. Daha kararlı bir kullanım için aynı frekans değerine sahip ram almanız daha makuldür. Tabi cl ve voltaj değerlerine dikkat ederek seçim yapın.
Hocam son durum böyle:

Dosya Ekleri

• 12a.PNG
    12a.PNG
    27,2 KB · Görüntüleme: 72
  • 12b.PNG
    12b.PNG
    37,9 KB · Görüntüleme: 83
  • 12c.PNG
    12c.PNG
    37,4 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Yaşadığınız sorun varsa veya sormak istediğiniz, ayrıca performanstaki varsa artışı ve deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca FSB DRAM bölümü asenkron gözüküyor bu değerleri tekrar kontrol edin ve ölçüm yapın.

Son düzenleme:
Yaşadığınız sorun varsa veya sormak istediğiniz, ayrıca performanstaki varsa artışı ve deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca FSB DRAM bölümü asenkron gözüküyor bu değerleri tekrar kontrol edin ve ölçüm yapın.

Oyun olmadığı için şu an oyunda test edemedim ama PDF ve resimler arası geçiş hızlanmış durumda bayağı hocam. Sorun yaşamadım açıkçası kurcalamakta istemiyorum çok bir şeyi çok kurcalarsam soğuyorum çünkü 😂.

Tekrar kontrol edin girin derken anlamadım hocam ne yapmam gerekiyor neden async?

Son düzenleme:
Oyun olmadığı için şu an oyunda test edemedim ama PDF ve resimler arası geçiş hızlanmış durumda bayağı hocam. Sorun yaşamadım açıkçası kurcalamakta istemiyorum çok bir şeyi çok kurcalarsam soğuyorum çünkü 😂.

Tekrar kontrol edin girin derken anlamadım hocam ne yapmam gerekiyor neden async?
Async genellikle DRAM denetleyicisi ile cpu veri yolunu aynı saat hızında çalışmamasından kaynaklanır ve optimize bir performans için çarpan değerlerinin belirli bir oranda senkronize çalışması önerilir. Overclock gibi kendinizin ayar yapmanız gerektiği durumlarda bu ayarlar değiştirilebilir ve async modu tercih edilebilir. Biosunuzda bunun desteği varsa araştırıp auto moda almanız önerilir. Daha detaylı bilgi için:Synchronous Mode Select – The BIOS Optimization Guide
Bellek testi yapın ve ramlerinizin belirtilen değerlerde çalıştığından emin olun. Belirli oyunlarda aradaki farkı bir nebze de olsa anlamanız gerekir. Anakartınızın desteği yoksa eğer ve performans sorunu yaşamıyorsanız herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok.

Async genellikle DRAM denetleyicisi ile CPU veri yolunu aynı saat hızında çalışmamasından kaynaklanır ve optimize bir performans için çarpan değerlerinin belirli bir oranda senkronize çalışması önerilir. Overclock gibi kendinizin ayar yapmanız gerektiği durumlarda bu ayarlar değiştirilebilir ve async modu tercih edilebilir. Biosunuzda bunun desteği varsa araştırıp Auto moda almanız önerilir. Daha detaylı bilgi için:Synchronous Mode Select – The BIOS Optimization Guide
Bellek testi yapın ve RAM'lerinizin belirtilen değerlerde çalıştığından emin olun. Belirli oyunlarda aradaki farkı bir nebze de olsa anlamanız gerekir. Anakartınızın desteği yoksa eğer ve performans sorunu yaşamıyorsanız herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok.

BIOS'ta öyle bir ayar göremedim hocam şu anlık bir sıkıntı yok. Async olması bir sorun teşkil etmez herhalde?
AIDA64 verileri bunlarda.

Dosya Ekleri

• aida64.PNG
    aida64.PNG
    4,1 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
Dell 7567 laptop modeline sahibim. Masaüstünde Dual Channel'ın performansa olumlu yönde kesin bir şekilde bayağı etki yaptığını biliyorum. Ama benim cihazımda da gözle görülür olumlu bir artış olur mu bilemiyorum kafam karışık. RAM değerlerim aşağıdaki gibi;

Screenshot_52.png Screenshot_53.png

Benim CL ve MHz değerlerine uygun Kingston KVR24S17D8/16 modeli var internette.

Genellikle PUBG, CoD Warzone, CS:GO, GTA V oynuyorum. Sizce performansa olumlu bir etkisi olur mu? Yoksa almaya gerek yok mu?

BIOS'ta öyle bir ayar göremedim hocam şu anlık bir sıkıntı yok. Async olması bir sorun teşkil etmez herhalde?
AIDA64 verileri bunlarda.
Anlık bir problem yoksa ve kararlı çalışıyorsa bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
Dell 7567 laptop modeline sahibim. Masaüstünde Dual Channel'ın performansa olumlu yönde kesin bir şekilde bayağı etki yaptığını biliyorum. Ama benim cihazımda da gözle görülür olumlu bir artış olur mu bilemiyorum kafam karışık. RAM değerlerim aşağıdaki gibi;

Eki Görüntüle 576507Eki Görüntüle 576508

Benim CL ve MHz değerlerine uygun Kingston KVR24S17D8/16 modeli var internette.

Genellikle PUBG, CoD Warzone, CS:GO, GTA V oynuyorum. Sizce performansa olumlu bir etkisi olur mu? Yoksa almaya gerek yok mu?
Oynadığınız oyunlarda hissedilir bir fark görmeniz pek olası değil. Dual channel'ın artıları tabiki de mevcut ancak render, edit ve benzeri işlerle uğraşıyorsanız önerilebilir. Ayrıca bilgisayarınızı ne kadar uzun süre kullanacağınza karar vermek burada etkili olacaktır. Yani 32 GB'a yükseltmek ileriye dönük bir yatırım olur daha çok.
Bunun için internette yapılan testler mevcut araştırıp bunlara bakabilirsiniz
Örnek olarak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı