thesystemwolf
Femtopat
Daha fazla
Bugün ilginç bir deneyimim oldu. Laptopum için fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapmaya niyetlendim. Gömülü bataryayı çıkardım. Tedbirimi aldım. Neyse fanımı temizledim macunumu yeniledim. Her şey çok güzel gidiyordu. Mutluydum. Hadi dedim RAM'i de bir çıkarayım bakayım nasıl icat etmişler diye. Baktım gayet şık muhteşem anlatmaya gerek yoktu. Neyse vidaları taktım kapağı kapattım masama oturdum Power tuşuna bastım anam laptop açılmıyor. Ekran yok! Power ışığı açık, fan çalışır vaziyette ses de geliyor ama batarya ikaz ışığı sönüp geliyor sönüp geliyor. Bayağı tırstım. Dedim ben kesin bir şeyler yaptım ama o kadar da çok titiz davranmıştım ki! Neyse mecbur gene açtım laptopu, bataryayı çıkardım taktım dedim belki batarya yerine oturmadı öyle olsa gerçi laptop hiç açılmazdı falan neyse gene de denedim vidaları takmadan dikkatlice Power tuşuna bastım. Gene aynı! Yaptığım işlemleri hatırlamaya çalıştım. Yok her şeyi gayet yerinde yaptım. Dur! RAM'i çıkardım ben ya! İyi de ne alaka! Çıkardım baktım taktım aynı yere. Neyse bu sefer altını çiziyorum bataryayı yerine taktım batarya takılıyken RAM'i çıkardım tekrar taktım. Ve çalıştı! Ekran geldi! Nasıl ya? Ben batarya takılı değilken RAM'i çıkardım taktım. Şimdi de batarya takılıyken RAM'i çıkarıp taktım.
Özetle nedir bu işin aslı bilen varsa? Yani elektrik mi almadı zıt kutuplar mı oldu RAM niye beni çıkardın diye bana atar mı yaptı
Öyle bir deneyim oldu işte 
Özetle nedir bu işin aslı bilen varsa? Yani elektrik mi almadı zıt kutuplar mı oldu RAM niye beni çıkardın diye bana atar mı yaptı
Son düzenleyen: Moderatör: