Laptop sadece işlemci ekran kartını kullanıyor

Kerim_Efe

Hectopat
Daha fazla  
Son zamanlarda bilgisayarımın oyunlarda aşırı yavaş olduğunu ve kastığını fark ettim. Görev Yöneticisi'ni açtığımda ℅100 işlemci ekran kartı ℅0 ekran kartı kullandığını gördüm. Nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20250228_165701.jpg
    IMG_20250228_165701.jpg
    187 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20250228_165710.jpg
    IMG_20250228_165710.jpg
    260,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda bilgisayarımın oyunlarda aşırı yavaş olduğunu ve kastığını fark ettim. Görev Yöneticisi'ni açtığımda ℅100 işlemci ekran kartı ℅0 ekran kartı kullandığını gördüm. Nasıl düzeltebilirim?

Bilgisayar GPU yerine APU'yu kullanıyor oyun ayarlarında ekran kartı seçimi olması lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberi uygulayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu rehberi uygulayın.

Hocam ekran kartı ekrana bağlı olmama gibi bir ihtimali var mı her şeyi yaptım ama böyle gösteriyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250228_223743.jpg
    IMG_20250228_223743.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 32
Hocam ekran kartı ekrana bağlı olmama gibi bir ihtimali var mı her şeyi yaptım ama böyle gösteriyor.

Oynadığın oyun Minecraft ise UHD Graphics'i kullanması normal bende de aynıydı shader kuracaksan bir şekilde GTX 1650'ye geçebiliyorsun bulabilirsem sana atacağım çözümü.

Görev yöneticisinden javayı daha sonra javaw.exe yi seç daha sonra sağ tık yap ordan dosya konumunu bul Nvidia denetim masasında gir 3d ayarları daha sorna görüntü ayarlarına gir (yanlış olabilir 2. De ne varsa ona tikla) daha sorna yukarıdaki ekle butonuna bas kopyaladığın konumu oraya yapıştır ekleye tıkla daha sonra orada güç seçeneklerinden Max güçe al sorun çözülecek.
Eğer anlatım karışık geldiyse aşağıdaki videoya bak.

Bu uygulama Minecraft da çalışır yani ekran kartında problem yoksa Minecraft'ta GTX 1650 yi kullanacak başka oyunlarda 1650 yi kullanıyor olması lazım senin attığın fotoğrafta Minecraft açıktı o yüzden bu çözümü yazdım.

Son düzenleme:
Oynadığın oyun Minecraft ise UHD Graphics'i kullanması normal bende de aynıydı shader kuracaksan bir şekilde GTX 1650'ye geçebiliyorsun bulabilirsem sana atacağım çözümü.

Görev Yöneticisi'nden Java'yı daha sonra javaw.exe yi seç daha sonra sağ tık yap oradan dosya konumunu bul NVIDIA denetim masasında gir 3D ayarları daha sonra görüntü ayarlarına gir (yanlış olabilir 2. de ne varsa ona tikla) daha sonra yukarıdaki ekle butonuna bas kopyaladığın konumu oraya yapıştır ekleye tıkla daha sonra orada güç seçeneklerinden Max güçe al sorun çözülecek.
Eğer anlatım karışık geldiyse aşağıdaki videoya bak.

Bu uygulama Minecraft da çalışır yani ekran kartında problem yoksa Minecraft'ta GTX 1650'yi kullanacak başka oyunlarda 1650'yi kullanıyor olması lazım senin attığın fotoğrafta Minecraft açıktı o yüzden bu çözümü yazdım.

Yok hayır minectaft değil direkt tüm her şeyde böyle fotoğrafrada gözüküyor ekran bağlı değil diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı