Laptop şarj adaptöründe amper değeri

i72670qm

Hectopat
İyi günler arkadaşlar, laptopumun şarj adaptörünün kablosu koptu, ve yenisini almaya karar verdim. Ancak benim adaptörüm 19.5v 7.7a, piyasadaki normal fiyatta olup uyumlu olanlar ise 4.7 amper 19.5v. Ben kendi laptopumu 4.7 amperlik şarj adaptörleriyle kullanabilir miyim? Tahminlerime göre kullanamam. Ama benimkiyle aynı değerlere sahip olanlar ise 300 TL gibi fiyatları var. O yüzden de o kadar para vermek istemiyorum.

Adaptörüm: Sony VGP-AC19v54.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanamazsın 4.7A ile.
İkinciel orijinal ürün de arayabilirsin ama gene de çok ucuz olmaz. En ucuzu kablo tamiri.
Saolun hocam, ikinci el türkiye’de yok. Laptop yurtdışı modeli olduğu için. Kablo tamiri içinde herhangi bir bilgisayarcı yapabilir mi?
Son olarak retro markası nasıldır? Dataservis diye bir sitede 300’e hepsiburadada 350’ye buldum. İçim acıyor laptopu satmak istesem 1.5 belki edicek belki etmicek ama içinde önemli şeyler var ve şuan çok ihtiyacım var malum bütün gün evdeyiz 2 saattir delirdim.

Laptobun yurtdışı girişli olmasının önemi yok. 19.5V 7.7A ya da aynı voltaj ve daha yüksek amperli adaptörlerin ikincielleri bulunur. Uç girişi belki farklıdır ki değiştirilebilir ya da sırf o kısımdaki kabloyu değiştiren yerler de var, araman gerek. Ucu aynı olan da denk gelebilir, sendeki adaptörün ucunun ölçüsünü öğrenerek başlayabilirsin.

Ben asla muadil adaptör almam, global bir marka ürünü olmadığı sürece.

Başa yazdığımı sona tekrar yazıyorum, kablo tamiri en ucuz yöntem olur, her yer yapmaz. İstanbul'da eskiden Sinan Paşa Pasajı'nda öyle bir yer var, hala var mı bilmem. Bilgisayarıcıların çok olduğu iş hanlarında şansını deneyebilirsin. Kabloda basit orta yerden kopma varsa TV tamircisi de siftaha yapar.

Laptobun yurtdışı girişli olmasının önemi yok. 19.5V 7.7A ya da aynı voltaj ve daha yüksek amperli adaptörlerin ikincielleri bulunur. Uç girişi belki farklıdır ki değiştirilebilir ya da sırf o kısımdaki kabloyu değiştiren yerler de var, araman gerek. Ucu aynı olan da denk gelebilir, sendeki adaptörün ucunun ölçüsünü öğrenerek başlayabilirsin.

Ben asla muadil adaptör almam, global bir marka ürünü olmadığı sürece.

Başa yazdığımı sona tekrar yazıyorum, kablo tamiri en ucuz yöntem olur, her yer yapmaz. İstanbul'da eskiden Sinan Paşa Pasajı'nda öyle bir yer var, hala var mı bilmem. Bilgisayarıcıların çok olduğu iş hanlarında şansını deneyebilirsin. Kabloda basit orta yerden kopma varsa TV tamircisi de siftaha yapar.
Saolun hocam, büyük ihtimalle tamir ettireceğim. Bir fotoğrafını attım tamir olur mu bakar mısınız? Tekrardan çok teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1112D04A-9746-449E-B9E7-6D5C47EF98AB.jpeg
    1112D04A-9746-449E-B9E7-6D5C47EF98AB.jpeg
    353,9 KB · Görüntüleme: 51
  • 8CE403A7-EB84-4EC8-84D2-C5D4CBE6F242.jpeg
    8CE403A7-EB84-4EC8-84D2-C5D4CBE6F242.jpeg
    361,7 KB · Görüntüleme: 49
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı