Laptop şarj aleti polaritesi ve akımı nasıl işliyor?

Kenchikka_

Kilopat
Daha fazla  
Şimdi ben bu şarj cihazını aldım: Amazon.com.tr
Polarite hakkında gram bilgim yok :/ cihazın kendisiyle birlikte polarite çevirici de geldi ancak kullanıp kullanmamam gerektiğini bilmiyorum. Ortadaki yuvarlak sağdaki + kısmına dönük kendisinde.

Cihazımın kullanım kılavuzu burada. https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201409/20140902104009702/Win7_Manual_Eng.pdf
Burada da gene aynı sembol var. Direkt bağlayabilir miyim yani ben şimdi bunu yoksa ters mi olmalılar bağlantılı olmaları için? (sayfa 53 veya direkt DC yazıp aratabilirsiniz) manual UK sayfasından bir farklılık olacağını düşünmüyorum. Yanlışsam düzeltiniz.

Bir de benim laptopum 19v 2.1a 40W ancak gelen şarj cihazı maximum 2A akım verdiğini yazmış ancak voltajını ayarlayabiliyorum. Şimdi ben 19V'ı ayarlarsam 2A'dan 38W olacak. 20v mı seçmeliyim?

Hocam sizin bir önceki konularınıza göz atıyordum bayağı bilgili bir abiye benziyorsunuz, hala da aktifmişsiniz etiketliyorum. :) umarım rahatsız etmemişimdir. @Yeni Teknik Sembol

Laptop üzerinde adaptör jak ucunun + ve - ucunun hangi konumda bağlanacağını gösteren şematik (sembolik) bir çizim varsa (bu çizimi laptop kullanma kılavuzundan da araştırıp bulmanız şarttır) buna bakarak örneğin jak ucu içinin + jak ucu dışının - polaritede olarak bağlantısı çok açıkça bu şemada belirtiyorsa ve polaritesi ona ayarlı adaptörle de son ayarıyla uyuşuyorsa ancak o zaman güvenle laptoptan bağlarsınız. Bu doğru polariteden kesin emin olmadan laptop jak girişinden adaptörün jakını kesinlikle bağlamayın, çünkü girişte ters akım koruması yoksa laptop jak girişinden ters akımın girmesiyle iç sıkıntılar oluşabilir. Orijinali 19 volt; 2.1 A ise volt çıkış ayarlı adaptörü de 19 volta ayarlamanız en doğrusudur. Kolay gelsin.

Laptop üzerinde adaptör jak ucunun + ve - ucunun hangi konumda bağlanacağını gösteren şematik (sembolik) bir çizim varsa (bu çizimi laptop kullanma kılavuzundan da araştırıp bulmanız şarttır) buna bakarak örneğin jak ucu içinin + jak ucu dışının - polaritede olarak bağlantısı çok açıkça bu şemada belirtiyorsa ve polaritesi ona ayarlı adaptörle de son ayarıyla uyuşuyorsa ancak o zaman güvenle laptoptan bağlarsınız. Bu doğru polariteden kesin emin olmadan laptop jak girişinden adaptörün jakını kesinlikle bağlamayın, çünkü girişte ters akım koruması yoksa laptop jak girişinden ters akımın girmesiyle iç sıkıntılar oluşabilir. Orijinali 19 volt; 2.1 A ise volt çıkış ayarlı adaptörü de 19 volta ayarlamanız en doğrusudur. Kolay gelsin.
İki sembolün de aynı olması mı gerekli hocam yoksa zıt olması mı? 19V 2A 38W sıkıntı yapmaz mı 40W gereken yerde? Çok teşekkürler.

İki sembolün de aynı olması mı gerekli hocam yoksa zıt olması mı? 19V 2A 38W sıkıntı yapmaz mı 40W gereken yerde? Çok teşekkürler.
38 watt ile PC işletim sistemi yine normal çalışır, ama şarj süresi 2 watt kadar daha eksik olduğundan bataryanın toplam şarj süresi çok az uzamış olur. Çünkü 38-40 watt hem batarya şarjı hem de işletim sistemini çalıştıran toplam watt değeridir. Firmalar laptop adaptörünün watt gücünü bu 2 ayrı toplamı göz önüne alıp belirlemiş olur.

Polarite konusu ise çok hassas olan bir konudur, ancak laptop üzerinde (laptop arka etiketinde) ve laptop adaptörü üzerinde jak dışı - jak içi + simgesini gördüğünüzde çok emin olarak bu yeni adaptörle birlikte kullanırsınız. Eski adaptörün üzerinde bu simgeye büyüteçle bakıp yeni adaptörü bu polariteye getirip güvenle yine kullanırsınız, çünkü eski orijinal adaptörde jak dışı ucu - jak içi + ise laptop bu polariteyle kesin olarak besleme akımı alıp çalışıyor demektir.

Eski adaptör üzerinde jak bağlantı sembolünü bulamazsanız eğer (üstteki PDF kullanım kılavuzunda da bundan bahsedilmemiş, az önce PDF' nin tümünü okudum) bu polariteden kesin emin olunmadan adaptörün jak ucunu laptopla direk bağlayıp kullanmazsınız. En yakın Samsung laptop yetkili servisine yeni aldığınız adaptörle ve laptop ile gidip onlara sorarak bu polarite durumundan (kritiğinden) kesin emin olup ondan sonra güvenle yeni adaptörle kullanmanız gerekiyor. kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı