Çözüldü Laptop şarj aletinde topraklama olmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ankara ronaldo

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
1.119
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün kulaklığımdan uğultu sesi geldiğini fark ettim ve bunun hakkında sosyalde bir konu açtım. Sonuca varamadım ve kendim baktığımda başkasının da aynı soruna denk geldiğini ve evinde topraklama olmadığını gördüm. Benim evimde topraklama var fakat dizüstü bilgisayarımın şarj aletinde topraklama yerleri yok. Olay şöyle laptop prize takılıyken kulaklığımı taktığımda uğultu sesi geliyor ve ben laptopun kasasını ellediğimde uğultu geçiyor. Birinci sorum şu ki ben elektriğe maruz kalıyor muyum? İkinci sorum bu çalışma tarzı bilgisayara zarar verir mi?
Not: Tüm telefon şarj aletlerinde de topraklama yok.
 

Dosya Ekleri

  • 20220811_174639.jpg
    20220811_174639.jpg
    73,1 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olarak cevaplıyorum. Bilgisayarın metal aksamı şasedir ve oraya eksi voltaj sürekli gelir araçlardaki şaseye sürekli gelen eksi gibi. Şarj aletindeki devrede topraklama hattı olmadığı için normalde DC yani sabit (gürültüsüz, düz) voltaj gelirken devrede topraklama olmadığı için oluşan gürültü eksi hattına kaynayıp ferit boğumu da olmadığı için bilgisayarın eksi hattına karışıyor ve ses devrelerinde gürültüye sebep oluyor.
@simdigeldim arkadaşın yaptığı şaka ve terbiyesizliğine belki fayda sağlar. İlk önce öğrenip konuşması dileğiyle.
Hay Allah'ım ya :D ağzı olan konuşuyor dedikleri bu işte. Konunun topraklamayla alakası yok, kablonun ucunu falan kontrol et.
Hocam laptobun şarj aletini takar takmaz uğultu başlıyor kulaklıkta. Sorunun sebebini kim bulabilir sizce nereye başvurmalıyım. Teknik servisle uğraşmak istemiyorum.
 
Topraklamadan dolayı olması olası bir durum kabloda ferit boğumu var mı?
Ferrit boğumu yok hocam. Bunu takarsam düzelir mi sizce?

Topraklamadan dolayı olması olası bir durum kabloda ferit boğumu var mı?
Ayrıca binada topraklama var prizimde de var fakat benim bildiğim kadarıya çoğu notebook vs. cihaz şarj adaptöründe topraklama kullanmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı