Laptop şarja takılı mı kullanılmalı?

VolumeZero

Decapat
Merhaba. İlk kez laptop aldım. Huawei Matebook D16. Uzun ömürlü olsun istiyorum. Acaba evde veya ofisteyken şarja takılı mı kullanmak doğru olur? Yoksa pili dolunca çıkarıp bitince mi takmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel laptoplarda şarjda kullanımın sorun çıkardığıyla ilgili bir bilgi yok. Yani dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Lityum iyon pil kullanıldığından ötürü pil zamanla ölüyor zaten. Şarjda kullanmak bunu etkilemiyor güncel laptoplarda.

Şarjda daha iyi oluyor diye biliyorum. Pil sadece zorunlu olduğu zaman. Ama yanlış olabilir.

Sürekli takılı kullanmak bataryanın zamanla ölmesine vb. sorunlara yol açar. Pilde kullanın bittikçe şarj edin daha sağlıklı olacaktır.

Merhaba. İlk kez laptop aldım. Huawei Matebook D16. uzun ömürlü olsun istiyorum. Acaba evde veya ofisteyken şarja takılı mı kullanmak doğru olur? Yoksa pili dolunca çıkarıp bitince mi takmalı?

Hocam ben kaç yıldır şarjda kullanıyorum ama bir sıkıntı çıkmadı. Siz yine de pili bitince çıkarın garanti olsun.

Sürekli %100'de olması bataryayı strese sokup ömrünü bitirir.

Protecting the battery using PC Manager | HUAWEI Support Global

Huawei'nin sitesinden gerekli bilgi edinilebilir. Bahsettiği uygulama ile, batarya %70 - 80 civarında şarj olmayı durdurur ve bilgisayar gücünü duvar prizinden alır. Senin kullanacağın yöntem orada önerilen yöntem home yani. Ayda 1-2 kere bataryayı hemen kullanmadan önce veya kullanırken %100 yaparsın sonra yüzde %80'lere düştüğünde tekrar uygulamayı devreye alıp bataryayı %80 üzerinde şarj olmasını engellersin.
Yani bataryanın uzun ömürlü olması için %20 ile %80 arasında çalıştırman lazım %100'e şarj etmek ve %20'nin altına düşmesi iyi bir şey değil. Bunu ben değil bütün üreticiler kendi web sitelerinde belirtiyor.

PC Manager: HUAWEI PC Manager Download: Transfer Files&Update Drivers | HUAWEI Support Global

Güncel laptoplar da, prize takılı halde kullanmak sorun teşkil etmez. Cihazı asıl pilde kullanırken dikkatli olunmalıdır. Prize tak çıkar sürekli yapılmamalı. Şarjı 60 a düştü prize takayım dememelisin. Bataryayı %90 bitirdikten sonra prize takmak daha sağlıklıdır.

Lenovo G510 kullanıyorum 8 yıldır, şarja bağlı yaşıyor çıkarınca şarjı hemen bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…