Laptop şarjı sadece pilde kullanımda kaç saat gidiyor?

gorselsanatci

Femtopat
Daha fazla  
Elimde Monster marka laptop var. Henüz alalı 1 hafta oldu. Ancak şarjının hızlı tükendiğini düşünüyorum. %100 şarj seviyesinden %0 seviyesine "1.5 - 2" saatte ulaşıyor. Sadece pilde ve şarj cihazına takılı olmadan günlük kullanımda kötü bir deneyim yaşadığımı düşünüyorum. Google, YouTube bunlar dışında başka hiçbir uygulamayı çalıştırmadım.

Control Center'da entertainment modunda çalışıyor. 37 derece temperature sıcaklığına sahip. Pilde kullanırken en iyi güç (tasarruf) modunda kullanıyorum.

Monster yetkililerini aradığımda bana garip bir şekilde şarjın 30 dk ile 1.5 saat aralığında biteceğini ve maksimum bu kadar süreye sahip olduğunu söylediler.

Sizlerde Monster marka veya herhangi bir Gaming marka Laptop'lar varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

RTX 4060.
i7 13700HX.
32 GB RAM.
Bataryası 54.0 wh.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal. Bende de ilk aldığımda öyleydi Monster. Sürekli prize bağlı kullanıyorum. Neleri kısarsam kısayım en fazla 2.5 saat görmüşlüğüm var.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Gaming laptop olduğu için mi böyle? Bir de sizden günlük kullanım için en iyi tüyoları alabilir miyim? Hangi özellikleri kapatmalıyım? MUX switch, ekran hızı vs.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Gaming laptop olduğu için mi böyle? Bir de sizden günlük kullanım için en iyi tüyoları alabilir miyim? Hangi özellikleri kapatmalıyım? MUX switch, ekran hızı vs.

Güç planlarını pil tasarrufuna alın ve Monster ayarlarından da verimli olacak şekilde ayarlayın. Gaming laptoplarda genel olarak durum bu yani, evet. Bluetooth gibi veya kullanmadığınız diğer arka plan hizmetlerini/uygulamalarını geçici olarak durdurun. Anca o şekilde 2.5 olacak şekilde uzar derdim ama dakikada %1 şarj gitmesi normal olduğunu gösterir yani diyebilirim.

Bu konuyu inceleyin. Zaten dizüstü bilgisayarın bataryası şarjda kullanmak için değil de harici güç kaynağı gibi bir şey. Elektrik kesintisinde aniden kapanmasın diye var. En iyisinde bile 30-40 dakika fazla gider o kadar o da sıfır halinde. Evde kullanıyorsanız bataryayı sökün gitsin bence. Hem ağırlığı azalır, batarya ömründen yemez hem de bataryanın kapattığı havalandırma kanalları açılır daha iyi soğur.

Gaming laptoplarda dusuk olur pil suresi. Ekran kartini devre disi birakip onboard calistirirsan artabilir.

Bu konuyu inceleyin. Zaten dizüstü bilgisayarın bataryası şarjda kullanmak için değil de harici güç kaynağı gibi bir şey. Elektrik kesintisinde aniden kapanmasın diye var. En iyisinde bile 30-40 dakika fazla gider o kadar o da sıfır halinde. Evde kullanıyorsanız bataryayı sökün gitsin bence. Hem ağırlığı azalır, batarya ömründen yemez hem de bataryanın kapattığı havalandırma kanalları açılır daha iyi soğur.

Yeni laptoplarda batarya sokulecek sekilde degil.

Elimde Monster marka laptop var. Henüz alalı 1 hafta oldu. Ancak şarjının hızlı tükendiğini düşünüyorum. %100 şarj seviyesinden %0 seviyesine "1.5 - 2" saatte ulaşıyor. Sadece pilde ve şarj cihazına takılı olmadan günlük kullanımda kötü bir deneyim yaşadığımı düşünüyorum. Google, YouTube bunlar dışında başka hiçbir uygulamayı çalıştırmadım.

Control Center'da entertainment modunda çalışıyor. 37 derece temperature sıcaklığına sahip. Pilde kullanırken en iyi güç (tasarruf) modunda kullanıyorum.

Monster yetkililerini aradığımda bana garip bir şekilde şarjın 30 dk ile 1.5 saat aralığında biteceğini ve maksimum bu kadar süreye sahip olduğunu söylediler.

Sizlerde Monster marka veya herhangi bir Gaming marka Laptop'lar varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

RTX 4060.
i7 13700HX.
32 GB RAM.
Bataryası 54.0 wh.
Gaming laptoplarda pil ömrü kısa olur. Maksimum 4 saat kullanımınız olur bazı cihazlarda onun haricinde pil ömrü çok kısa genel olarak bu tür laptopların. Bendeki laptopta bi 3 saat civarı gidiyor 1 aydır kullanıyorum. AMD işlemcili laptoplar pil ömrü olarak daha uzun Intel işlemcili olanlara kıyasla muhtemelen bu Intel ve AMD işlemciler arasındaki dahili ekran kartı farkından kaynaklanıyor.

İnceledim, teşekkür ederim güzel ve detaylı bir rehber hazırlanmış. Tarih olarak eski güncel değil ama şu anda bile işe yarar bazı bilgiler olduğunu gördüm.

Batarya eğer yanılmıyorsam sökülemiyor ne yazık ki. Ben de bunu düşünüyordum sökmek iyi fikir olabilirdi ama tabi orada da elektrik kesintisi halinde cihazın aniden kapatma riski var.

Eco mod varsa ona alın laptopu ekran yenileme hızını 60 hz alın o şekilde biraz daha uzayabilir belki pil ömrü ama çok etki edeceğini zannetmiyorum.

ARM işlemci olmadıkları için en düşük güç tüketimleri en az 5 6 watt olabiliyor o yüzden bataryayı çabuk bitiriyor. En ufak işlem de bile deger arttığı için tasarruf yapman zor. ARM dediğim telefonlarda ve şuanki Apple'ın Mac lerde kullandığı M silikon islemciler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı