Laptop sıcaklık değerleri normal mi?

Daha fazla  
HP Pavilion Gaming 15 EC-2056-NT modeli sahibiyim 2 hafta önce temizlik ve bakımını yaptırttım. Bir test yapmak için CPU burner açtım ve laptop direk 100 derceleri görüyor ama şöyle bir şey var: 100 yazıyor ama elimle PC'ye dokunduğumda 100 derecelik bir sıcaklık hissetmedim ama Elden Ring açtığımda 82 83 derecede geziyor ama elim yanıyor. Bu neden oluyor? Soğutmayla mı yoksa programlarla mı alakalı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-23 161132.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-23 161132.png
    26,3 KB · Görüntüleme: 27
Muhtemelen direk 100 derece olmasından kaynaklı Elden Ring'de yavaş yavaş artarak laptop yavaş yavaş ısınıyor ancak testte direk 100 dereceye çıkıyor bana bundan dolayı hissetmiyorsunuz gibime geldi. Test süresini uzatmayı deneyebilirsiniz o zaman ısıyı hissedebileceğinizi düşünüyorum.

Elinizle ölçtüğünüz sıcaklıkların bir anlamı yok. Cpu burner için bir şey dıyemem ama oyunlarda o sıcaklık doğal.

HP Pavilion Gaming 15 EC-2056-NT modeli sahibiyim 2 hafta önce temizlik ve bakımını yaptırttım. Bir test yapmak için CPU burner açtım ve laptop direk 100 derceleri görüyor ama şöyle bir şey var: 100 yazıyor ama elimle PC'ye dokunduğumda 100 derecelik bir sıcaklık hissetmedim ama Elden Ring açtığımda 82 83 derecede geziyor ama elim yanıyor. Bu neden oluyor? Soğutmayla mı yoksa programlarla mı alakalı?
PC'ye dokunduğunuzda direk 100 derece etkisi yaratmaz fan çıkışlarına biraz test süresini uzatıp sonlarına doğru elinizi tuttuğunuzda anlarsınız. Ayrıca oyunda 80 derece olması normal.

Yeni konular

Geri
Yukarı