Laptop sıcaklıkları 76 derecede limitliyor

hyenasel

Femtopat
Katılım
3 Temmuz 2021
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, oyunlara girdiğimde bilgisayarım 76 derece ısıya dayanıp orada kendini sınırlandırıyor ve oyun kasmaya başlıyor. Önceden 84-85 dereceye uzanır ve kasmazdı ama nedense şimdi kendini 76 dereceye kadar getirip sınırlandırıyor ama kasıyor da.

Güç seçeneklerinden yüksek performans seçtim olmadı, Ryzen Controller ve AATU gibi programlarla ısı derece sınırını maksimuma getirdim bunu yapınca da harici ekran kartım yine 76 derece sınırında kalıyor ama dahili ekran kartım 95 dereceye çıkıyor ama sadece yazı olarak 95 derece gözüküyor yani aslında ortada bir 95 derece yok. Bilgisayarıma dokununca 70 derece gibi, 95 olsa kombiyi kapatırım ve evi laptop ısıtır yani. Kasma sorunu devam ediyor.

Sanırım bilgisayarım harici ekran kartımı kullanmıyor. Nasıl çözeceğim bilmiyorum. Format attım olmadı, Windows 11'e yükselttim yine bir şey değişmedi. Oyun grafiklerini arttır veya Windows ayarlardan oyun modunu aç yüksek performans seç falan filan demeyin, denedim bunları da.

Harici ekran kartımı kullanmak istiyorum. 76 derece sınırını aşsın ve 84-85'lere eskisi gibi uzansın ama oyun kasmasın istiyorum. Sorun tam olarak ne bilmiyorum. Harici ekran kartı mı, o mu, bu mu, şu mu bilmiyorum sadece çözüme kavuşmak istiyorum.
 
Son düzenleme:
Ekran kartınızı belirtmelisiniz ilk önce hocam ve oynadığınız oyun nedir ya da oyunlar her oyunda mı böyle oluyor? Sistem özellikleriniz?
İşlemci: Ryzen 7 3700U
RAM: 8 GB (6 GB Kullanılabilir)
Dahili ekran kartı: AMD Radeon RX Vega 10
Harici ekran kartı: AMD Radeon 540X (2 GB)

Tüm oyunlarda oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı