Çözüldü Laptop siyah ekran verdi ve mouse hariç bir şey çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

brtcrdk

Centipat
Daha fazla  
RAM
8,00 GB (kullanılabilir: 7,78 GB)
SSD veya HDD modeli
Samsung 474 GB
Ekran kartı
Dahili:Intel(R) UHD Graphics Harici:GTX 1650
Anakart
MONSTER ABRA A5 V16.7
İşlemci
11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz
Ben şimdi Valorant açıyordum. Birden dondu laptop. Sadece masaüstü gözüküyordu. Sonra kapağı kapatıp geri açtım siyah ekran oldu. Sadece mouse var ekran kartı resetlesem olmuyor CTRL delete yapıp Görev Yöneticisi açamıyorum kapatayım diyeyim kapanmıyor. Yardım eder misiniz?

Çözüm
Ben şimdi Valorant açıyordum. Birden dondu laptop. Sadece masaüstü gözüküyordu. Sonra kapağı kapatıp geri açtım siyah ekran oldu. Sadece mouse var ekran kartı resetlesem olmuyor CTRL delete yapıp Görev Yöneticisi açamıyorum kapatayım diyeyim kapanmıyor. Yardım eder misiniz?
Kapatma tuşuna 15-20 saniye basınca kapanması lazım. Hiç mi tepki göstermiyor?
Neden bununla alakalı? 7-8 aydır açık bir sıkıntı yok. Hem oyunlarda FPS düşer.

Öncelikle dediğim gibi attığım videodan RAM testini uygulamanı öneririm. Ardından SSD testi yapmanı öneririm. Sadece harici ekran kartı olsa sorun olabilirdi. Genelde yazılımsal sorunlardan dolayı olabiliyor. Ama eğer problemli parça varsa genel olarak RAM ve SSD ile alakalı olmakta. Fakat oyuna girdiğinde donduğuna göre harici ekran kartı devreye girince onunla alakalı donma da yaşanmış olabilir. Ekran kartını güncelleyip dener misin?

Öncelikle dediğim gibi attığım videodan RAM testini uygulamanı öneririm. Ardından SSD testi yapmanı öneririm. Sadece harici ekran kartı olsa sorun olabilirdi. Genelde yazılımsal sorunlardan dolayı olabiliyor. Ama eğer problemli parça varsa genel olarak RAM ve SSD ile alakalı olmakta. Fakat oyuna girdiğinde donduğuna göre harici ekran kartı devreye girince onunla alakalı donma da yaşanmış olabilir. Ekran kartını güncelleyip dener misin?

Bazen de mavi ekran veriyor Monster olduğundan dolayı herhalde. Bir de bazen PC donuyor dııııtttt diye ses geliyor geri dönüyor PC.

Hocam peki nasıl test yapacağız? Teknik servise yapılacak kadar mı? Yoksa kolay bir şey mi?

Bazen de mavi ekran veriyor Monster olduğundan dolayı herhalde. Bir de bazen PC donuyor dııııtttt diye ses geliyor geri dönüyor PC.

Hocam peki nasıl test yapacağız? Teknik servise yapılacak kadar mı? Yoksa kolay bir şey mi?

Hocam teknik servis donanım ile ilgileniyor daha doğrusu donanım ile alakalı sorun çıkarsa verilmesi lazım. Ben zaten link attım. Videoda ki şekilde yapacaksın. Monster ile alakası yok. Genel olarak markayı kötülemek doğru olmaz ama yalan yok bende sevmiyorum. Ama sorun yaşamayıp kullananlar hatta bakım konusunda iyi olduklarını söyleyen müşteriler de mevcut. Ama son tercih edeceğim markalardan biri.

Hocam teknik servis donanım ile ilgileniyor daha doğrusu donanım ile alakalı sorun çıkarsa verilmesi lazım. Ben zaten link attım. Videoda ki şekilde yapacaksın. Monster ile alakası yok. Genel olarak markayı kötülemek doğru olmaz ama yalan yok bende sevmiyorum. Ama sorun yaşamayıp kullananlar hatta bakım konusunda iyi olduklarını söyleyen müşteriler de mevcut. Ama son tercih edeceğim markalardan biri.

Hocam teşekkür ederim. Size ne kadar teşekkür etsem azdır.

Hocam teşekkür ederim. Size ne kadar teşekkür etsem azdır.

Rica ederim. Şimdilik sorun çözüldü ama ayrıca bununla alakalı sorun yaşarsan ayrı konu oluşturursan yardımcı olmaya çalışırım. Eğer ben pek anlamam dersen de Monster garantisi bitse bile bölgeye göre iyi ilgileniyorlar zaten ücretsiz bakımı mevcut.

Merhaba.

BIOS menüsüne girip Boot kısmından Windows'un kurulu olduğu diski ilk sıraya alın.
Sistem dosyaları bozulmadıysa ya da diskte sıkıntı yoksa Windows boot edecektir.

Arkadaşın sistemi zaten açılıyor BIOS ile alakası yok. Sadece mavi ekran hatasının ve donma sorununun yüksek ihtimalle yazılımsal olduğundan kaynaklı birkaç test atıp test etmesini bekleyeceğiz. Ekstra olarak da arkadaş minidump dosyasına bakabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı