Laptop soğutucu blogunda putty bulunuyor

ensozcil

Hectopat
Normalde soğutucu blogunda CPU ve GPU chipsetleri üzerine termal macun geri kalan bobin VRAM vs. üzerine ise termal ped konuluyor fakat benim laptopta her yere fabrika çıkışı olarak termal macun sürülmüş. Bobinlerin üzerine gelen termal macun bizim chipsetlerin üzerine surulenden farklı olduğunu düşündüğüm için herhangi bir işlem yapmadım fakat bazı yerlerdeki macun donmuş ne yapmam gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 17391144988992835133554555531480.jpg
    17391144988992835133554555531480.jpg
    134,4 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Beyaz olan şey "macun" değil, termal putty kendisi. O kısımları ellemenize gerek yok, macun ve termal putty benzer görevler yapsalar bile birbirleri yerine kullanılmaz.

Beyaz olan şey "macun" değil, termal putty kendisi. O kısımları ellemenize gerek yok, macun ve termal putty benzer görevler yapsalar bile birbirleri yerine kullanılmaz.
Sadece bir bobinin üzerindeki termal putty donmuştu diğerlerinde sıkıntı yoktu. Tamamen katılaşmış bir şeyin işlevsiz olacagını düşündüğüm için kazıyarak kalın bir katman olacak şekilde MX-4 sürdüm. İnsallah sorun olmaz :)

Sadece bir bobinin üzerindeki termal putty donmuştu diğerlerinde sıkıntı yoktu. Tamamen katılaşmış bir şeyin işlevsiz olacagını düşündüğüm için kazıyarak kalın bir katman olacak şekilde MX-4 sürdüm. İnşallah sorun olmaz :)

Hiçbir sorun olmaz çok fazla termal macun sıkmayın hafif yüzeye uygulayın yeter ince tabaka şeklinde.

Sadece bir bobinin üzerindeki termal putty donmuştu diğerlerinde sıkıntı yoktu. Tamamen katılaşmış bir şeyin işlevsiz olacagını düşündüğüm için kazıyarak kalın bir katman olacak şekilde MX-4 sürdüm. İnşallah sorun olmaz :)

Putty yerine termal macun mu sürdünüz? Anladığım bu benim ve bunu yaptıysanız en yakın zamanda termal putty alıp macunu silin derim. İlk mesajda da dediğim gibi, termal putty yerine termal macun sürülmez. Ayrıca MX4 pump out yapıyor, umarım onu CPU ve GPU üstünde sürmediniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı