Laptop soğutucusu için 5 volt yeterli mi?

MrSpy1456

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir soğutucu alacağım, 5 volt olduğu yaziyor ama 2200RPM iyi midir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir soğutucu alacağım, 5 volt olduğu yaziyor ama 2200RPM iyi midir sizce?

Yeni nesil USB'leri bilmiyorum ama sanırım eski nesil bilgisayarların USB çıkışları 5 volt olduğu için 5 volt oluyor genelde. Dakikada 2200 dönüş saniyede yaklaşık 36 dönüş demek. Gayet yeterli, hatta fazla bile.

Bütün veriler önemli ... Anlayana!

Voltajı 5 Volt: Powerbank'ler, telefon sarj aletleri, USB portlar (genelde) bu voltajı kullanırlar. Bu durumda çok çeşit kaynak kullanılabilir.

Hız: Dönüş hızı hem gürültü hem de aktarılan hava miktarı hakkında fikir verebilir. Dönüş hızı düşük olması daha az gürültü anlamına gelebilir. Eğer bir fan dakikada 20 m3 diğeri 40 m3 hava üflüyorsa hangisini tercih edilmeli?

Akım gücü (fanın üzerinde yazar): Ne kadar düşük olursa o kadar güç kaynağına yük bindirir. Laptop'a takılması durumunda önemli olabilir. Aslında bunu göstermek mümkün. Elimde 2 tane USB fan var. İkisini de BİM'den almıştım (Surecom ve geçen sene Kumtel). Kumtel fan daha küçük olmasına rağmen daha fazla güç çekiyor ve bu nedenle Powerbank'i daha çabuk bitiriyor.

Son düzenleme:
Kibrit çöpü gibi bir fanı 2200 RPM döndürüyorsa gürültüden başka bir şey değildir. Daha büyük çapta, yüksek CFM değerine sahip bir fan belki 600 RPM'de ondan daha etkili olur. Biraz teknik detaylarını inceleyin.

Laptop soğutucuların Turbo fanlıları işe yarıyor. Ben Çin'den aldım yanında 20W ya da 40W adaptörle geliyor. Normal laptop USB gücü yetmiyor. Bunun dışındakiler sıcaklığa çok fazla olumlu etki sağlamıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı