Çözüldü Laptop tam güçte çalışamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herkese merhaba,

Bilgisayarımda bulunan AMD A8-4500M işlemciyi tam kapasitede kullandığımda bilgisayarım kapanıyor.

Bu sebepten dolayı genellikle %70-%80 civarlarında kullanıyorum fakat pek fazla verim alamıyorum.

Sorunun kaynağı nedir, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
fan falan değil problem onlarla vakit kaybetme. Sen bize sisteminin detaylı özelliklerini söyler misin ram hdd falan.
herkese merhaba,

Bilgisayarımda bulunan AMD A8-4500M işlemciyi tam kapasitede kullandığımda bilgisayarım kapanıyor.

Bu sebepten dolayı genellikle %70-%80 civarlarında kullanıyorum fakat pek fazla verim alamıyorum.

Sorunun kaynağı nedir, yardımcı olabilir misiniz?

Isıyı kontrol etmeyi dene eğer yüksek ise laptopa fan tak veya altına güzel bir soğutucu al.

Bilgisayarın kapanması ısıdan dolayı. Çok fazla ısınıyor. Sıcaklıkları sürekli takip etmelisin. Sıcaklık sistemine zarar verir. Sıcaklık ölçmek takip etmek izlemek için bu uygulama çok pratik çok küçük boyutlu ve bir o kadar yetenekli. Üstelik kurulum gerektirmiyor.

Open Hardware monitör

1588383074214.png

Open Hardware Monitor.jpg

Arkadaşlar ilk olarak hepinize cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ,

Lakin sistemim hakkında size biraz bilgi vereyim ;

AMD A8-4500M 4 CPU 1.90Ghz
AMD Radeon HD7640G 2 GB
500 GB HDD
8 GB RAM

Bütün bu özellikler dahilinde değerlendirmenizi rica ederim .
Isıyı kontrol etmeyi dene eğer yüksek ise laptopa fan tak veya altına güzel bir soğutucu al.
Bu seçeneği de denedim fakat yinede sonuç aynı olmakta :(
Bilgisayarın kapanması ısıdan dolayı. Çok fazla ısınıyor. Sıcaklıkları sürekli takip etmelisin. Sıcaklık sistemine zarar verir. Sıcaklık ölçmek takip etmek izlemek için bu uygulama çok pratik çok küçük boyutlu ve bir o kadar yetenekli. Üstelik kurulum gerektirmiyor.

Open Hardware monitör

Eki Görüntüle 551008

Eki Görüntüle 551009
Bir dönem bu uygulamayı da takip ettim ve sonuç olarak işlemcinin güç kapasitesini düşürdüm .
Bu sayede de bilgisayarım uzun süreli olarak açık kalabildi fakat hiçbir oyunu oynayamaz oldum .

Son düzenleme:
Ben bir arkadaşıma danıştım onda da bu tarz bir laptop vardı ve onda da bu sorun vardı. Bilgisayarcıya götürmüş fan temizliği ve termal macun değişimi yapılmış ama sonuç yine aynı tekrar kapanmış. Daha sonra Xigmatek PTI-G3606 termal macununu sipriş edip işlemcinin üstüne bunu sürmüş ve düzelmiş. Eğer imkanın varsa sanada bu termal macunu almanı öneririm. Umarım problem düzelir.

Ben bir arkadaşıma danıştım onda da bu tarz bir laptop vardı ve onda da bu sorun vardı. Bilgisayarcıya götürmüş fan temizliği ve termal macun değişimi yapılmış ama sonuç yine aynı tekrar kapanmış. Daha sonra Xigmatek PTI-G3606 termal macununu sipriş edip işlemcinin üstüne bunu sürmüş ve düzelmiş. Eğer imkanın varsa sanada bu termal macunu almanı öneririm. Umarım problem düzelir.
Nasıl yani bir termal macunun nasıl böyle bir etkisi olabilir ki

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı