Laptop Type-C DP portunda görüntü dalgalanıyor

OggY

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG Zephyrus G14 / Ryzen 7 5800HS / 3050 Ti 75W / 16 GB RAM / 1 TB SSD.
Meslek
Öğrenci / Endüstri Mühendisliği
Herkese selam, CS2 oynarken birden görüntü gitti geldi ve dalgalanma yapmaya başladı. Sorun monitörde sandım fakat başka cihaz takınca dalgalanma yapmadığını anladım. Laptopun ekranında sorun yok fakat Type-C üzerinden DisplayPort kablo ile monitör takınca böyle yapıyor. Muhtemelen ekran kartımda sorun var. Laptop da ekran kartı driverını silip tekrar yükledim fakat işe yaramadı. Sizde ne hatası olmuş olabilir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- I/O yönlendirmede sorun olabilir.
2- Kablo sorunu olabilir. Farklı bir kablo deneyerek görülebilir.
3- Ekran kartı bellek arızası olabilir (Bu pek olası görünmüyor. Laptopun kendisinde görüntüde sorun yok dediniz. Bu sorunu HDMI kablo ile bağlantıda da yaşıyorsanız o zaman bellek arızası olması muhtemeldir.)

Laptopun kendi ekranında problem yoksa sıkıntıyı ekran kartınızda neden buluyorsunuz anlamadım. Monitörünüzün çözünürlüğü ve hz si nedir acaba ? Bazı kablolar, yüksek hzleri desteklemiyor olabilir.
Misal, bendeki monitörde 2-3 tane mini hdmi - hdmi kablo denememe rağmen 175 hz görüntü alamamıştım. Sizin ekranınızdaki yatay çizgiler dikey olarak bende oluyordu.
60 hz test eder misiniz ?

Herkese selam, CS2 oynarken birden görüntü gitti geldi ve dalgalanma yapmaya başladı. Sorun monitörde sandım fakat başka cihaz takınca dalgalanma yapmadığını anladım. Laptopun ekranında sorun yok fakat Type-C üzerinden DisplayPort kablo ile monitör takınca böyle yapıyor. Muhtemelen ekran kartımda sorun var. Laptop da ekran kartı driverını silip tekrar yükledim fakat işe yaramadı. Sizde ne hatası olmuş olabilir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HDMI kablosu varsa onu takıp dener misin? Bu arada laptop model markası nedir?

HDMI kablosu varsa onu takıp dener misin? Bu arada laptop model markası nedir?

HDMI kablosu ile de denedim aynı sonucu veriyor. ASUS Zephyrus G14 GA401QE-K2016

%90 kablo kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aşağıda ki kabloyu alıp kullanın.

Aynı kabloyu iPad ve telefon ile denedim o da sorun çıkartmadı.

Laptopun kendi ekranında problem yoksa sıkıntıyı ekran kartınızda neden buluyorsunuz anlamadım. Monitörünüzün çözünürlüğü ve Hz'si nedir acaba? Bazı kablolar, yüksek hzleri desteklemiyor olabilir.
Misal, bendeki monitörde 2-3 tane mini HDMI - HDMI kablo denememe rağmen 175 Hz görüntü alamamıştım. Sizin ekranınızdaki yatay çizgiler dikey olarak bende oluyordu.
60 Hz test eder misiniz?

Şu ana kadar sorun yoktu birden oldu. Kabloyu yüksek Hz ve çözünürlük destekliyor. Hz düşürdüğümde sorun gidiyor.

HDMI kablosu ile de denedim aynı sonucu veriyor. ASUS Zephyrus G14 GA401QE-K2016

Aynı kabloyu iPad ve telefon ile denedim o da sorun çıkartmadı.

Şu ana kadar sorun yoktu birden oldu. Kabloyu yüksek Hz ve çözünürlük destekliyor. Hz düşürdüğümde sorun gidiyor.

120 Hz de sorun olmazken 100 Hz de sorun oluyor ama.

Amazon.com.tr kullandığım kablo bu.

ViewSonic VX2758-2KP-MHD

Monitörüm de bu.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı