Laptopa 2. RAM'i taktıktan bir şey yapmak gerekir mi?

darkblue31

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce laptopuma 2. RAM aldım bilgisayarımda takılı olanın aynı markası ve özelliklerini taşıyan bir RAM aldım taktım. Bilgisayarı açtıktan sonra önceden 16 GB RAM yazarken şimdi 32 yazıyor ama bazı yerlerde RAM taktıktan sonra BIOS ayarlaması yapılması gerektiğini duydum. Varsa böyle bir şey ne yapmam gerekir? (laptopum Casper Excalibur G870)

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz XMP desteği sunmamaktadır.

Normalde RAM'ler alırken (atıyorum) 3000MHz filan yazarlar. Ama siz anakarttan ayarlamadığınız sürece hızları çok daha düşük olur. BIOS kısmına girip XMP ayarını açsanız yeterli, kendisi otomatik olması gereken hıza alacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben laptopuma RAM taktığımda direkt olaarak kendisi ayarlamıştı sizde de öyle olduğunu düşünüyorum. Masaüstü bilgisayarlarda BIOS ayarlarından ayarlamanız gerekiyor ama laptopta öyle bir şey gerekmez. Sadece Görev Yöneticisi'nden RAM'lerinizin MHz değerlerine bakın, eğer taktığınız ile aynı değer yazıyorsa tamamdır.

Şu anda oyun açık halindeykenki RAM istatistiklerim bu normal midir? Bu arada bilgisayardaki asıl RAM 16 GB bir 16'lık daha taktım 32 oldu.

Arka plandaki her şeyi kapattım şu anki durum budur normal midir?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (26).png
    401,4 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran Görüntüsü (27).png
    152,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Şu anda oyun açık halindeykenki RAM istatistiklerim bu normal midir? Bu arada bilgisayardaki asıl RAM 16 GB bir 16'lık daha taktım 32 oldu.

Arka plandaki her şeyi kapattım şu anki durum budur normal midir?

Taktığınız RAM'ler 3200 MHz ise, evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…