ahmttrn60
Megapat
Daha fazla
Arkadaşlar, laptopun sağ üst köşesi, numpad kısmına kola döktüm yanlışlıkla. Olayın şokuyla birkaç saniye trene bakar gibi baktıktan sonra elime gelen ilk peçeteyi attım hemen. Gözüm bir yandan ekrandaydı, ekranda kapanma falan olmadı ama hemen bilgisayarı kapattım ve şarjdan çektim. Şarj kablosunun ucundaki metal kupkuruydu, oraya gitmemiş. Ciddi hasar olur mu? Görseli bırakıyorum; sağ üst numpad kısmına döküldü, ne çok fazla ne de çok az miktarda.
Bu tarz durumlarda uzatman diyeceğim birkaç cevap var.
1. Mutlaka cihaz sökülmeli ve detaylı şekilde gözlenerek nerede nasıl sorun var bakılmalı.
2. Sorun tespit edilip özellikle dökülen tarafa yoğunlaşarak temizleme işlemi yapılmalı.
3. Eğer kullanıcı pek bilgisi yoksa mutlaka cihazı çalıştırmamalı ve en azından bataryayı söküp statik elektriğini (Aç-Kapa) alıp bir gün sonra bilinen güvenilir servisten yardım alınmalı. Özellikle böyle asitli içecekler daha tehlikeli. Az çok demeden sonradan oluşabilecek sorunlardan önce harekete geçmek en sağlıklısıdır. Çünkü genelde görüyorum sonradan daha çok masraf açıyorlar. Casper kartlarını da kaliteli bulmuyorum.