hectopatbey
Hectopat
- Makaleler
- 4
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- ASUS N551VW (i7-6700HQ, GTX960M, 16GB RAM, 2TB HDD)
- Meslek
- Mobilyacı
- SSD veya HDD modeli
- HDD
- Anakart
- N551VW
Cümleten iyi günler/geceler diliyorum. ASUS N551VW serisi cihaz kullanıyorum orijinalinde Windows 10 ile geliyor. Cihazı yeni aldım internetten baktığımda bu serinin diğer modellerinde 1TB HDD + 128/256GB SATA SSD ile geliyor ancak bu cihaz orijinal olarak 2TB HDD ile geliyor. Windows 10'da da pek hızlıydı olduğu söylenemez ama Windows 11 Home kurdum hem arayüzüne alıştığım için biraz da keyfi olarak, optimizasyon problemlerini bilmeme rağmen, ama bu yavaşlık normal değil gibime geliyor. Zaten driverların hemen hemen hepsi sadece Windows 10 destekli ama Windows 11'de de driver sorunu yaşamadım ya da ben öyle düşünüyorum. HDD infolarını ekliyorum ek olarak. Uygulamalarda pek problem yok, Windows'ta daha çok, örnek vermem gerekirse Windows 10'a göre fark edilir yavaş boot ediyor bilgisayarı açıldıktan sonra da bayağı bir kendine gelmesini bekliyoruz beyefendinin. Normalde hiç düşünmem yaparım ama maddi gücüm bu aralar müsait olmadığı için olup olmayacağından emin olmadığım için önce araştırıp sorayım dedim. Nasıl SSD'nin çözüm olup olmayacağını anlarız? SSD düşündüğümüz kadar etki ediyor mu? Ek olarak; SSD takviyesi yaparsam tekrar Windows 10 mu geçmeliyim? Ve F/P SATA 3 tavsiyeleriniz varsa inceleyeyim. Biraz detay verip uzattım ve saçma gibi olduysa kusura bakmayın.
Son düzenleyen: Moderatör: