Laptopa uygun fiyatlı SSD önerisi

  • Konuyu başlatan Ivory
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 869

Ivory

Femtopat
Katılım
6 Mart 2021
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba arkadaşlar. Laptopumun hafızasını arttırmak istiyorum ama bu konuları gerçekten anlamıyorum. Harici SSD bak dendi, 500 GB'lık bir harici SSD 900 liradan başlıyor. Laptopım HP 255. AMD Ryzen, 265 GB SSD'si var. Birkaç aydır kullanıyorum, doldu bile. Kimisi DVD slotunu iptal edip SSD kızağı alabilirsin demiş, DVD slotu iptal edemem. Kullanıyorum. Şu an 400-450 gibi bir bütçem var, bulduklarımın yazma hızı çok düşük. Ne yapayım ne edeyim, bir fikir verin. Uygun fiyatlı ürün tavsiyesi verebilirseniz de çok sevinirim. 250GB ve üstü uygundur.

Örneğin bu nasıldır sizce?

Farklarını da anlamıyorum, kimisi kutulu kimisi kutusuz, ayrı kutu almak gerekiyor, SATA falan yazıyor. Vallahi cahilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
Bu devirde DVD kullananda ne bileyim o zaman Samsung'un 870 EVO SSD'sini kullanabilirsin ölmek nedir bilmez Technopat ekibide bunu uzun zamandır kullanıyor hatta videosu bile var fiyatı 500 buyur linki Samsung SATA 870 EVO Dahili Katı Hal Sürücüsü, 500 GB, SSD: Amazon.com.tr
 
:D kullanıyorum valla ne diyeyim. Program dvdleri var elimde onlar için gerekiyor. Peki bunu laptopumdaki ssd ile beraber kullanabiliyor muyum? Dahili diyor çünkü
 
Aaa öyle mi? Öyleyse dahili ssdlere bakabilirim? DVD kızağı takarak yapıyorum sanırım, öyleyse hangi ssd'yi almam gerekiyor?
Bu arada SSD'nizi DVD'nin bağlandığı porta takmanız performans alamamanıza neden olacaktır. Alacağınız SSD'yi asıl disk yuvasına, söktüğünüzü ise Caddy ile DVD ROM bölümüne yerleştirirsiniz. Tabi eğer DVD ROM'un bağlandığı port SATA 3 desteklemiyorsa. Desteğini şu şekilde öğrenebilirsiniz.
1) Öncelikle DVD ROM'unuzun takılı olduğu portu öğrenmek gerekiyor:

-Aygıt yöneticisini aratın.
-DVD ROM sürücüleri altındaki okuyucunuza çift tıklayın.
Konum: Bus number 0, target id x ... satırından öğrenmeniz gereken şey "x". Örneğin target id 2 olabilir. Aygıt yöneticisinden çıkabilirsiniz.

2) Bu bağlantıdan hwinfo programının portable sürümünü indirebilir ya da setup'ı kurabilirsiniz, isteğinize bağlı.

-Soldaki menüden sırasıyla; Bus, PCI bus sekmesine girin ve içerisinde "SATA" ifadesini gördüğünüz kontrolcüyü açın.
-Sağda açılan sayfada SATA Port#0, SATA Port#1, SATA Port#2 ... arasından az önce aldığımız target id verisini yani SATA Port x'i buluyoruz. Örnekten devam edersek SATA Port#2'yi.
-
Current Interface Speed: Gen1 1.5 Gbps = SATA 1
Current Interface Speed: Gen2 3.0 Gbps = SATA 2
Current Interface Speed: Gen3 6.0 Gbps = SATA 3;
anlamına gelmektedir.

Bu şekilde ana kartınızdaki diğer portların da kapasitesini öğrenebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı