Laptopla beraber gelen Windows 11 Home SL lisansı üstüne Pro lisansı almak

Hocam işte Microsoft insanlar bilgisayar topladıktan sonra Windows 10 yerine direkt 11 alabilsin diye Microsoft satışa başladı. Ama biz 10 alıp kullanabiliyoruz. Ama Windows 11 anahtarı resmi sitede var yani. Gerçekten 11 anahtarı mı orası meçhul. Bu arada hocam sizce Home mu Pro mu kullanılmalı?
Tamam kardeşim. Öyle diyorsan öyledir :)
Home, Pro vb. kullanımı tercih meselesidir.

1. olarak OEM lisansa hiçbir şey olmaz + olarak RETAIL'de de sıkıntı olmaz.
2. olarak da Win 11 Pro OEM adındaki anahtarı alma. Win 10 Pro OEM falan al alıyorsan çünkü Win 11 anahtarı diye bir anahtar yok ve isim aldatmacası. Sana Win 11 anahtarı diye verecekleri anahtarlar 7-8-10 anahtarlarından biri olacak.
Hocam bugün lisansı saglamlisans.com dan aldım dediğiniz doğru çıktı.
2 tane lisans anahtarı verdiler.
1.cisi ile Windows 11 Home SL den Pro ya yükseltme yaptım.
2.cisiylede Pro yu lisansladım.
Astronotarda hocamın dediği Showkeyplus uygulamasından lisansları kontrol ettim.
1. ci lisans Windows 8
2. cisi ise Windows 7 Pro lisansı çıktı

Astronotarda hocamın dediği Showkeyplus uygulamasından lisansları kontrol ettim.
1. ci lisans Windows 8
Bu arada sonra home kullanmak istersen ama SL istemezsen direkt Home kurarsan Pro lisansı Home'u etkinleştirebiliyor. Ben bugün home kurdum cihaz kimliğim aynısına çok benzer şekilde ve retail olarak gözüküyor. Home oyunlar için daha iyi bence.

1. ci lisans Windows 8
Maalesef dediklerim doğru. Bazen polemik yaşıyorum durumu anlatabilmek için ama sonunda benim dediğime geliniyor.

Bu fiyat farkı nedir diye sormak ya da sormamak, fiyat farkını almak ya da almamak size kalmış.

Bu arada sonra Home kullanmak istersen ama SL istemezsen direkt Home kurarsan Pro lisansı Home'u etkinleştirebiliyor. Ben bugün Home kurdum cihaz kimliğim aynısına çok benzer şekilde ve Retail olarak gözüküyor. Home oyunlar için daha iyi bence.

Oyunlarda test ettim (CS:GO, Minecraft, Rocket League, Battlefield ve Call of Duty) Home SL ile Pro arasında hiçbir fark yok aynı FPS değerlerini alıyorum.

Maalesef dediklerim doğru. Bazen polemik yaşıyorum durumu anlatabilmek için ama sonunda benim dediğime geliniyor.

Bu fiyat farkı nedir diye sormak ya da sormamak, fiyat farkını almak ya da almamak size kalmış.
Bence gidip Microsoft'ta Windows 10 Pro lisansı için 3899 TL vermektense 3. bir satıcıya 120 TL verip pro lisansı almak çok daha mantıklı.

Son düzenleme:
Oyunlarda test ettim (CS:GO, Minecraft, Rocket League, Battlefield ve Call of Duty) Home SL ile Pro arasında hiçbir fark yok aynı FPS değerlerini alıyorum.

Bence gidip Microsoft'ta Windows 10 Pro lisansı için 3899 TL vermektense 3. bir satıcıya 120 TL verip pro lisansı almak çok daha mantıklı.
120 TL? 🤣

RETAIL, OEM alabilirsiniz açıklamalara bakarak. MAK da alınır ama mail adresinizi açacaksanız alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı