Laptoplarda FPS sınırlayarak ısınmayı önleme

berk3005

Kilopat
Daha fazla  
İyi forumlar;

Bildiğimiz gibi laptoplarda soğutma yeterli olmadığı için (gaming notebooklarında soğutma yeterli ama çok ses yapıyor daha fazla elektirk harcıyor vs) ekran kartı ve cpunun ısınma miktarını azaltmak istiyorum. Örneğin bir oyunu ultra veya yüksekte oynamak yerine orta-yüksek karışık ayarlara indirirsek. Ama bu sefer de fps 50yi felan geçiyor. Bayağı, 60 lara yetişiyor. Ben şimdi bu fpsi nvidia investigor gibi programlarla sınırlandırılsam 35-40 gibi fpsde ısınma miktarı azalır mı ve de fps sınırlandırmasının artısı eksisi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnız yazdığım gibi. Ayarlar düşünce fps miktarı artıyor. Dediğiniz gibi gerekliliği üst düzey olmayabilir ancak orta ayarlarda fpsnin 50lerden 40 a indirilmesinin ısınma ve güç harcanmasında yardımı olmaz mı?

Hayır olmaz. Sebebi ise FPS dediğimiz şey ekran kartından monitöre yollanan kare sayısıdır. Mesala 55 FPS aldığınız anda monitöre 55 kare yollanmış demektir. Anlatabilmişimdir umarım.
Buradan da detaylı bir şekilde FPS' nin ne demek olduğunu okuyabilirsin.

Çözünürlük ve FPS Kavramlarını Tanıyalım - Technopat

Tamamdır teşekkürler.

"Saniye başı üretilen görüntü miktarı, FPS olarak adlandırılır." diye yazıyor, şimdi saniye başına üretilen görüntü sayısının %20 azalması (örneğin 50den 40 a inmesi) donanımın üstündeki yükü azaltmıyor mu?
(ben tam anlayamadım o yüzden soruyorum, sorduğum şey saçma ise kusura bakmayın)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı