Laptoplarda harici ekran kartını devre dışı bırakırsak sıcaklık düşer mi?

Bütçe
0

Teknik Servis

Hectopat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Güç Kaynağı: Xigmatek 600W 80+ Bronze
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ram: 16 GB Alhua 2933MHz DDR 4 Ram
Ekran kartı: XFX Amd Radeon RX 5700 XT 8GB
Anakart: MSI A520M-1 PRO
Monitör: KTC H25T7
Depolama birimi 1: Kioxia Exceria G2
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Netac 240GB Sata SSD
Evet arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi sıcaklık sorunu yaşıyorum. Malum yaz ayları geldi evet ağustostayız 1 ay sonra eylül, sonbahara gireceğiz... Havalar serinleyecek ancak bu laptopta yaşadığım sorun çözülmeyecek. Bu laptop yaz kış ısınmaya devam ediyor. Ve bir nebze de olsa ısısını düşürmek istiyorum. Olay şöyle:
Cihazım aldığımdan beri boşta 65 derecenin aşağısına inmiyor. Termal macun bakımını daha yeni yaptım.
Örneğin/ Cihaz bir video açtıktan sonra (720p) 98 dereceyi buluyor. Bunun etkenlerinden biri olarak ekran kartını düşündüm. Açıkçası oyun oynayan biri değilim ve cihazımda müzik dinler, Word'de yazı yazar, video izlerim... Yani harici ekran kartını kullanılacak bir durum yok. Devre dışı bıraksam günlük kullanımda performansı düşer mi? Veya devre dışı bırakırsam ısı düşüşü olur mu?

Sistem özellikleri:
Güç Kaynağı: Asus battery
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz 1.80 GHz
Ram: 4,00 GB (kullanılabilir: 3,88 GB) DDR4 2400MHz Kingston RAM
Ekran kartı: Nvdia GeForce MX110 4GB / İntel UHD 620 2GB
Anakart: Asus Vivobook 15 X540UB-GO355T
Monitör: Dahili Samsung Monitör 68hz 1366x768
Depolama birimi 1: Netac SSD 240GB 470MB Okuma / 500 MB Yazma

Aşırı etkisi olmaz ve MUX olmadan tamamen devre dışı bırakamazsın zaten, aynı borular üzerinden soğutuluyorsa etkisi olur.

O zaman devre dışı bırakıyorum. Amacım ısıyı düşürmek güç tüketimi çok fazla önemli değil... Gene voltaj gitsin. Zaten fişe bağlı yaşıyor bilgisayar. Yani pil tüketimi yok.

Isıya etkisi olmaz. Eğer dediğiniz gibi bir sorun yaşıyorsanız plakanın tam temas ettiğinden emin misiniz?

Evet hocam plakanın tam temas ettiğinden eminim.

Ekran kartını iptal ettiğimde 10 derecelik bir sıcaklık düşüşü yaşadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı