Laptoplarda yüksek SSD hızı oluyor mu?

Sport4

Yoctopat
Katılım
27 Mayıs 2023
Mesajlar
12
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop eğer SSD'nin PCI sürümünü karşılıyorsa yüksek hızlar alabilirsiniz, bende PCI-e 4.0 slot mevcut ve SSD Samsung 980Pro OEM. Hızını bırakıyorum;

1685274636677.png


HP Victus 15-FA0007NT üstünden alındı.
 
Laptop seçerken SSD'sini nasıl seçiyoruz? Alacağımız laptopta aşağıdaki gibi bir SSD istiyorsak aldıktan sonra SSD'sini değiştirmeli miyiz?

Laptoplarda artık NVMe SSD var. Artık hızlı olır yani. Ek SSD seçmenize gerek yok.
 
Laptop seçerken SSD'sini nasıl seçiyoruz? Alacağımız laptopta aşağıdaki gibi bir SSD istiyorsak aldıktan sonra SSD'sini değiştirmeli miyiz?


Aldığını laptop nedir? Eğer kullandığınız bir laptopun SSD'sini değiştirecekseniz PCI desteğine bakılması lazım. Normal 2.5 inc SSD'ler 3.0 desteği ister. NVMe SSD için üstüne çıkmak gerekir.
 
Bilgisayarın modeline göre anakart kontrol edilir, alabileceğin en yüksek hız öğrenilir. Boyut sıkıntısı genelde yaşanmaz ama kasanın içi internetten izlenen videolarla görülüp boyut da öğrenilir. Soğutma da aynı şekilde çoğu durumda sorun çıkartmayabilir. Bazen bazı bilgisayar modellerin kendi soğutucusu da olabilir. Kullanım amacına göre son sınırlar çizilir, ardından bu kategoride olan modeller kontrol edilir.
 
Bende samsung PM9A1 var laptop Acer Nitro 5 değerler şu şekilde:
1685275177696.png


Bence samsung 980 proya çok yakın ve iyi sonuç vermiş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı