Laptopları Overclock Etmenin Zararları

10 dakika için neden overclock yapıyorsunuz ki? Msi afterburner ile yükseltmeyi dene ama voltajı arttırma internetten biraz araştır o ekran kartıyla ne kadar yapmışlar. Kolay gelsin.

10 dakika için neden overclock yapıyorsunuz ki? Msi afterburner ile yükseltmeyi dene ama voltajı arttırma internetten biraz araştır o ekran kartıyla ne kadar yapmışlar. Kolay gelsin.
Yukarıda da söylediğim gibi benchmark testi yapacağım overclocked haliyle. Teşekkür ederim cevabınız için, araştıracağım.

Ayarlarını zorladığı için mi böyle bir şey oldu? Her overclock yapan kişinin karşılaşma ihtimali olduğu bir risk mi yoksa aşırı overclock sonucu ortaya çıkan bir durum mu? Teşekkürler cevabınız için.

Tulpar T7 V3.4 17.3" Oyun Bilgisayarı Şu laptopu almayı düşünüyorum çok yakın bir zaman içerisinde. Bilgisayarı aldığım zaman benchmark testleri yapmak istiyorum, overclocked halleri ile karşılaştırmak istiyorum değerleri. Sadece benchmark testi yaparken overclock yapacağım anlayacağınız. Yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi ekran kartımın yanması gibi sorunla karşılaşır mıyım? Teşekkürler cevabınız için.
Bende monster kullanıyorum . Tulparlar zaten belli bir seviyeye kadar ekran kartını hotkey programı ile yükseltmene izin veriyor . İşlemciyide çok abartmadığınız sürece bir sorun olacağını sanmam , Altına birde iyi bir soğutucu alırsan soğutmayı sağlayabilirsin , 3 fanlıda olsa bir hata varsa soğutma bloklarında ısıyı düzenleyemezsiniz . Şahsen benim monsterde şu an bunu yaşıyor çift fanlı ve servise gönderdikten sonra hem işlemci hemde ekran kartı ısı değerleri yüksek seyrediyordu , sonra tekrar gönderdim servise işlemci normale döndü ekran kartı oyunlarda 92 derecelere çıkıyor . Artık böyle kabullendim :)

Ne kadar az ısı o kadar iyi performans. Ama aksi bir durum olmadıkça overlockta yapsanız testlerde 95 dereceyi geçmeyecektir diye düşünüyorum . Ama bu ısıda performans kaybına neden olur , siz yinede altına iyi bir soğutucu koymayı unutmayın . İşlemcinin yanma gibi bir durumu olmaz heralde 105 derecede zaten kendini kapatıyor , 95-100 derece arasıda hızı düşürüyor . Ekran kartıda aynı şekilde diye biliyorum ama emin değilim , monster servisten bu konu hakkında bilgi alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı