Laptopta 6 saat oyun oynayıp gece açık bırakmak zararlı mıdır?

VahitGuetta

Hectopat
Yer
Baden-Wurttemberg
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi Sosyaller. Eve geldiğimden beri neredeyse oynadım hep şimdi de oyun için açık bıraktım fakat haliyle yeni aldım ve korkuyorum bir sıkıntı olmasından.

Sıcaklık olarak sıkıntı yoksa bir şey olmaz bence hocam. Çalışmak için varlar zaten.

ben kaptopu yıllardır kapatmadım, sebebi, kapat aç yapmak ve kapağını kapatıp açmak daha çok eskitiyor.

Yani 4-5 saat boyunca şarjda oynamanın ve oyun için laptopu açık bırakmanın bir zararı yok öyle değil mi?

Benim bildiğim yok laptopları ailecek öyle kullanıyoruz daha arıza falan olmadı çok kullanmaktan dolayı arıza yaşayanda duymadım.

Hocam oyunlarda 70 75 80arası hep fakat uzun süre oynayıp sonra da oyun için açık bırakmak doğru mu bilemedim.

Hocam benim de pek fazla bilgim yok bu konuda ama geçenlerde okuduğum bir makalede bilgisayara zarar veren şeyin çalışması değil de sıcaklık değişimleri olduğu yazıyordu. Isınınca genleşip soğuyunca tekrar büzülmesi zarar veriyor. Yani açık bırakmanın bir zararı olmadığından bahsediyordu. Ama güvenip güvenmemek size kalmış. Hangi kaynak olduğunu ve doğruluğu hakkında detaylı bilgim olmadığı için net bir cevap veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…